dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Az egyediség és műértés következő felvonása: VV-FOUR

2019. augusztus 18. - FrozenDub

 

Hosszabb szünet után friss lemezzel állt elő a kanadai Vinyl Vigilance kiadó. Ez alkalommal is két abszolút minőségi zene került felvésésre, két top szintű producer kottájából.

 

vv_4cov.jpg

 

 

A Vinyl Vigilance kiadót talán már nem szükséges bemutatnom. Az elmúlt cica 2,5-3 évben három igazán erős, limitált példányszámú lemezt adtak ki, amiket mindenkinek ismernie kell, aki igyekszik odafigyelni a világ dolgaira.

Alaposabban itt írtam róluk: https://frozendub.blog.hu/2018/09/20/vinyl_vigilance_-

 

A 12” lemez ’A’ oldalán a birmingham-i producer Krytikal – 'Spear Dance' című zenéje kapott helyet. Krytikal neve nem lehet ismeretlen az értő közönség számára, mivel a Plantpower jóvoltából egy kitűnő három számos korongot hozott össze. Ezen a vonalon mozog tovább a 'Spear Dance' című munkájával is, ami fene erősre sikeredett. Elképesztő benne a vibráló dinamika. Felépítésében és hangzásvilágában a 2010 előtti zenékhez repít vissza, úgy hogy közben az egész megjelenése testes és modern.



L Nix kétségtelenül a dubstep egyik legzseniálisabb figurája, ezalatt egyaránt értem a produceri tevékenységét és azt, amit az Iron Shirt Recordings neve alatt csinál. Elképesztően súlyos és eredeti zenéket pakol össze, munkái nem vállnak unalmassá, sematikussá, hanem mindig tud valamivel újat mutatni. Alapvetően jellemző L Nix-re a minimalizmus és a sötét hangulat és a 'Moonbeams (V. V. VIP)' is ilyen. Ez az zene önmagában egy téren és időn át ívelő utazás. A súlyos mélyek, az egész struktúra felépítése valódi meditatív hangulatot hoz létre.

 

 

Összességében a VV-FOUR egyértelműen követi az eddig kitaposott ösvényt. A zenék igen távol esnek a mindenféle trendektől és nem szaladnak a divatos hangzások után. Ezek tisztán csak dubstep zenék, amik egyaránt kivallóan működnek egy nagyobb hangrendszeren, otthon hallgatva vagy éppen egy kocsiban. Hangzásuk egyszerre tiszta, ropogós és mély. Erősen ajánlott darab minden dubstep és/vagy lemez rajongónak, gyűjtőnek.

 

A Vinyl Vigilance főnök Kemist legfrissebb mixét is érdemes meghallgatni, mivel számos kiadatlan vagy kiadás előtt álló zene kapott benne helyet.

 

 

 

Katalógus szám: VV-FOUR

Formátum: 12” vinyl – nincs digitális kiadás

Mennyiség: 300 darab

Várható megjelenés: 2019 október

Mastering: Dan Smith [DKS] @ Sic Mastering

+ 12” x 12” artwork by Dan Browne

Közvetlen link: https://vinylvigilance.bigcartel.com/product/vv-four-spear-dance-moonbeams-v-v-vip-test-press

 

Vinyl Vigilance
Facebook https://www.facebook.com/vinylvigilance/
Big Cartel https://vinylvigilance.bigcartel.com/
Soundcloud https://soundcloud.com/diamonds-inthe-rough
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCtvLwgEOIFRDRkQ5gOh7OEA

 

 

FrozenDub

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása