dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Jah-Tek: manchester-i dubstep kiadó és zenei platform

2024. augusztus 24. - FrozenDub

 

A Jah-Tek manchasteri illetőségű lemezkiadó és zenei platform eleinte a saját youtube csatornájára töltött fel zenéket egyszerűen csak a dubstep zenei műfaj iránti szenvedélyből és elkötelezettségből. Azonban kitartó munkával később már a youtube csatorna mellett a soundcloudon is elkezdtek zenéket felölteni, de ekkor már kiadók kérésére mutattak be friss megjelenéseket ún. premiereket. Később kiadóvá alakultak és saját égiszük alatt digitálisan és vinylen is jelentetnek meg zenéket.

 

 419303293_928254382636314_5305791397559073150_n.jpg

 

A digitális kiadványsorozatot 2019 nyarán indították, amiben igazi underground nevek szerepelnek: Wisa, Panix, X-2-zero, Ape Suit, ADS1, Illektré, Delta, Wolf’d, Darkai és a legutóbbi kiadványukat pedig Lacuna jegyzi. Ugyancsak a eddig összesen nyolc digitális kiadványuk jelent meg nem olyan régen ez a JT008-as katalógusszámon fut.

 

 

A digitális széria mellett fut egy free download sorozat is, amin belül már ugyancsak nyolc zene jött ki és teljesen ingyenesen lehet letölteni.

 

 

 

 

A Jah-Tek kiadó a vinyl fanatikusokat sem hagyja cserben. Immáron öt megjelenéssel büszkélkedhetnek. Mindegyik limitált példányszámos, mindössze 30 db készül belőlük és a zenék csak vinylen elérhetők. Klasszikus 10”-es lemezek. A tokok egyenként számozva és pecsétleve, valamint stílusosan felcímkézve a lemez adatai a bal felső sarokban. Külön tetszik, hogy a betűtípus nem egyszerű hétköznapi, hanem az 80-as évek faxainak fontját idézi. A lemez mindig két tokban van benne: egy külső merev tokban, amin a Jah-Tek kiadó jellegzetes arcot formázó pecsétje látható, továbbá a belső puha papír tokon pedig a Jah-Tek név pecsétleve, ami leginkább egy kőfaragványra emlékezetet engem. Minden lemezükön érződik a gondos tervezés és az elhivatottság.

 

 

A vinyl sorozat jelenleg az ötödiknél tart: JTWL005 (Jah-Tek white label, mert a középső matrica fehéren marad). Íme néhány kép a saját gyűjteményemből.

 

 

 

A Jah-Tek az egyik legkreatívabb premier oldal és vinyl gyűjtői szempontból pedig a legértékesebb lemezeket adják ki. Érdemes követni őket és egy kis szerencsével pedig elcsípni egy-egy lemezüket. 


Jah-Tek linkek: 

https://soundcloud.com/jah-t_ek
https://www.facebook.com/j4h.tek
https://www.youtube.com/@JahTek/videos
https://www.instagram.com/jahtek/
https://jah-tek.bandcamp.com/
https://jahtek.bigcartel.com/


 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása