dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Dubstep csemege régimódi kazettán!

140 Tape Vol.1 w/ DeepEnd!

2024. augusztus 30. - FrozenDub

 

 A Deep Tempo duó neve minden dubstep rajongó számára ismerősen cseng. A két rugby-i srác C-bo aka Roving Dread és Cuttah több, mint öt éve indította útjára podcast sorozatát, amelyben először két hetente, majd pedig havonta szemlézték a műfaj legjobb és legfrissebb megjelenéseit. Később a podcast kiegészült interjúkkal, guest mix sorozattal, partikról tudósító vloggal. A Patreon oldalukon az előfizetők pedig hozzáférhettek olyan exkluzív tartalmakhoz, mint a saját live fellépéseik jó minőségben rögzített felvételei és a Deep Tempo kiadó digitálisan megjelentetett zenéi. A https://deeptempo.co.uk/ weblapjukon pólók, sapkák és egyéb kiegészítők érhetők el. A 140 zine egy igen izgalmas és egyedi projektjük, aminek célja a dubstep közösség eseményeinek rögzítése, dokumentálása analóg géppel fekete-fehér filmen. A magazin rendszertelen időközönként jelenik meg. A legfrissebb szám tegnap óta elérhető (augusztus 29.), ami egyben egy kazettával kiegészített különkiadás is, az alábbiakban, ezt fogom bemutatni.

 

140-tape-vol1-sq.jpg

 

A 140 zine legújabb 6. száma három eseményről tudósít: Hvywght at Outernet W/ Sinai Sound System; Deepend! W/ Boris Sound System; Dungeon Beats W/ Subtle Radio. Az igazi különlegesség, azonban az, hogy ehhez a számhoz egy kazetta is készült: 140 Tape Vol.1 w/ DeepEnd!. A kazetta ’A’ oldalán a szlovén DeepEnd! kollektíva hat zenéje szerepel. A ’B’ oldalon pedig Roving Dread által készült különleges mix, amiben kizárólag a DeepEnd! által kiadott zenéket gyúrta össze egy dj mixbe.

 

140-tape-vol1-cassette-sq.jpg

 

Felmerülhet a kérdés, hogy mi értelme 2024-ben kazettán zenét kiadni, hiszen minden elérhető online, streamelve? Hát pont ez. A kazetta tartalma csak kazettán hallgatható meg illetve a megvásárlás után digitálisan is letölthetők a zenék, de online külön nem lesz elérhető. Összesen limitált 140 db készült, mindegyik számozott példány. A kazetta esztétikai megjelenése sem utolsó. Nagyon sítlusos, egysszerre ötvözi a DeepEnd! orientalizáló csontvázas-szamurájos világát és a 140 zinre jellemző fekete-fehér partifotókkat. Ez a kazetta karakterese eleme lehet bármely gyűjteménynek!

A zenék itt hallgathatók meg:

 

A kazetta az alábbi linken érhető el:

https://deeptempo.co.uk/merch/p/140-tape-vol1

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása