dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

2018, a magyar dubstep új aranykora?

2018. szeptember 05. - FrozenDub

 

Szépen gyarapodnak a sound systemek, egyre több magyar zene jelenik meg nívós kiadók gondozásában, felpörgött a rádiózás és színvonalas rendezvények is akadnak. Nyugodtan kijelenthető, hogy a magyar dubstep egy újabb fénykorát éli. Minden fronton hatalmasat lépett előre a hazai szcéna. Az iskolai becsöngetések alkalmából visszatekintek a 2018-as évre, és igyekszem egy kis összefoglalást adni arról, hogy mi zajlik a sötét mélyben, ahol mindig morajlik és vibrál valami. 

 

 dpdubhifo.jpg

A Dub Phase Sound System és a Dubapest HiFi közös rendszere az Uprising  Fesztiválon 

 

 

A Dub Phase csapata most már 6 super scoop ládával rendelkezik, melyet össze is építettek az Uprising fesztiválon a Dubapest HiFi rendszerével, így a szlovák testvéreinknél már összesen 12 scoop szórta az alacsonyfrekvenciás hullámokat. Kiemelkedőnek tartom a Dubapest srácok munkáját, változatos szettjeik, aktivitásuk, a rendszeres online streamek tükrözik elhivatottságukat és szeretetüket a dub iránt. Folyamatosan járják a hazai és külföldi fesztiválokat, már most a régió egyik vezető dub kollektívája az övék. A Rebel Bass Crew csapata is fejleszti és szépítgeti a saját hangrendszerét. Ezen kívül innovációban sincs náluk hiány. Sok live streammel jelentkeznek facebookon, open decks bulit tartottak és elindították saját honlapjukat is, melyen kritikák, ajánlók és sok hasznos infó lelehetők fel. Szeptember 14-én a Trip Hajón pedig a legendás olasz csapatot a Numa Crew-t fogadják, de rajtuk kívül még fellép Bergi, Malz, Vrama, LN//SO. Ezen túl Leap, a csapat egyik oszlopos tagja, sorban hozza a jó nevű külföldi kiadóknál a megjelenéseset (erről itt írtam). A legutóbb az Indigo Movement-nél jött ki egy két zenés digit kiadványa, de ha jól tudom a közeljövőben is sorozatban várhatók újabb és újabb anyagok.

 

rebel.jpg

Rebel Bass Sound System

 

 

Rádiózás frontján is új élet költözött két kiváló műsorba. DST visszatért a súlyos vinyl alapú szettjeire. A kora reggeli szombati Down Tempo adásában (minden második szombaton reggel 7.30-tól 9-ig) sorra jönnek a 100% vinyl szettek, volt már dubwise, old school dubstep, grime és ki tudja, hogy még miket tartogat DST lemezgyűjteménye.

 

dubwise.jpgDST legutóbbi mixe itt érhető el:
https://hearthis.at/dubstadst/dawntempo20180714-summer-sessions-2018-2/

 

 

Benc teljesen felrázta és új lendületet adott Totoya Klubbank. A műsor egyik hatalmas előnye, hogy a vendégek nemcsak zenélnek, hanem rendhagyó módon minden mix előtt van egy rövid beszélgetés, így a zene mögé már embereket is tudunk társítani. Volt beszélgetés a Dub Phase csapattal, a Rebel Bass Crew-val. A másik hatalmas dolog, hogy Benc sorozatban hívja az országosan nem ismert helyi dj-ket is. Ez nagyon fontos, hiszen számos kiváló szelektor ekkor jelenik meg először nagyobb hallgatóság előtt pl. Rudolf, Lipics, Vrama…A műsorban eddig olyan dj-ktől halhatunk összeállítást mint: Rozsomák, Dub Phase, Rebel Bass Crew, InfarVörös, DST

 


InfraVörös szettje: 00:38:21 - 02:02:12

 

 

Amellett, hogy Rozsomák az ország egyik legjobb DJ-je brutálisan népszerű és fantasztikus minőségű youtube csatornát üzemeltet, melynek a feltöltéseit a legnagyobb nevek osztják meg.

 

 

 

Megjelenésekben sincs hiány. Leap zenéit már említettem. Malz két anyaga is kijött elég neves helyeken Indigo Movement és New World Audio gondozásában. Dj Madd folytatja, a legmagasabb szinten, egy külön bejegyzés kellene az ő idei tevékenységéről (legutóbbi korongjáról itt írtam). Display sem unatkozik, és mostanában jó pár részletet töltött fel a projektejeiből. Ami igazán érdekes az az, hogy Cadik miket rejteget a lemeztáskájában. A Bass Camp podacastot meghallgatva valószínűleg egy újabb robbanás előtt állunk. Cadik olyan zenéket írt, melyek bármelyik nyugati első vonalbeli kiadó vezető megjelenései lehetnének.

 

 

A fesztiválok terén nagy öröm, hogy a Bass Camp csapata továbbra is folytatja kemény, de áldásos munkáját, melynek keretében összekovácsolják néhány napra a magyar underground „basszus zenei” életet. Mindezt teszik az egyre erősödő ellenszélben, egy olyan országban, amelynek igényszintje a lecsófesztivál, amit régen falunapnak hívtak. Azért talán országos szinten is szaporodnak a rendezvények. Augusztusban Szolnokon volt egy alapvetően dnb buli, ahol DST melegített 140-es zenékkel. A Rebel Bass Crew rendszeresen jár ’haza’ Veszprémbe és most pedig a Numa Crew-t hozzák el Budapestre. A Dub Phase idén összehozott egy bass clash bulit, melyen ott volt a magyar szcéna színe-java, de volt dupla sound system hangverseny a Dürerben, ahol külön-külön teremben büntettek a Dubapest HiFi-al. Februárban leigazolták egy estére a Basstrace csapat egy részét: Scooped live szettel jött, valamint itt volt Isonoe és Nobody és Syrup Visuals. A Madting Crew pedig a legendás producert Phaeleh-t hozta el kishazánkba, akinek szettje az egyre jobb Dub Phase Sound Systemen szólalt meg.

 

 

 

Remélem, folytatódik ez a nagyszerű sorozat és még több zene, rendezvény és scoop lesz a jövőben! 

(Ha bárkit véletlenül kihagytam, azért ezer bocsánat, nem szándékosan tettem! Ha van zenéd, amiről szeretnéd, hogy írjak, dobj egy üzenetet ide: https://www.facebook.com/FrozenDub/)

 

Dub Phase:
Facebook https://www.facebook.com/dubphasebudapest/ 

Dubapest HiFi:
Facebook https://www.facebook.com/dubapest/ 

Rebel Bass Crew:
Facebook https://www.facebook.com/rebelbasshu/ 

Dawn Tempo:
Facebook https://www.facebook.com/dst.tilos.dawntempo/ 

Totoya Klub:
Facebook: https://www.facebook.com/totoyaklub/ 

NagyonNagy:
Youtube https://www.youtube.com/user/rozsomak100/videos 

Bass Camp Hungary:
Facebook: https://www.facebook.com/bchfestival/ 

Madting Crew:
Facebook: https://www.facebook.com/madting.bp/

 

 

Bergi:
Facebook https://www.facebook.com/bergiofficial/
Soundcloud https://soundcloud.com/bergi

Cadik:
Facebook https://www.facebook.com/djcadik/
Bandcamp https://cadik.bandcamp.com/

Display:
Facebook https://www.facebook.com/displaydubstep/
Soundcloud https://soundcloud.com/displaydubstep

Dj Madd:
Facebook https://www.facebook.com/djmaddbeats/
Soundcloud https://soundcloud.com/djmadd

DST:
Facebook https://www.facebook.com/dubstadst/
Mixcloud https://www.mixcloud.com/dubsta_dst/
Soundcloud https://soundcloud.com/dubsta_dst

InfraVörös:
Soundcloud https://soundcloud.com/infravoros
Mixcloud https://www.mixcloud.com/infra-v%C3%B6r%C3%B6s/

Leap:
Facebook https://www.facebook.com/leapdubz/
Soundcloud https://soundcloud.com/leapdubz
Bandcamp https://leapdubz.bandcamp.com/

Lipics:
Mixcloud https://www.mixcloud.com/lipics-b%C3%A1lint/

LN//SO:
Facebook https://www.facebook.com/latenitespacedout/
Soundcloud https://soundcloud.com/latenitespacedout

Malz: 
Facebook https://www.facebook.com/malzdubz/
Soundcloud https://soundcloud.com/malzone
Bandcamp https://malz1.bandcamp.com/
Mixcloud https://www.mixcloud.com/malzone/

Vrama:
Facebook https://www.facebook.com/vrama9.5/
Mixcloud https://www.mixcloud.com/vrama/
Soundcloud https://soundcloud.com/varmabpks

Rozsomák:
Facebook https://www.facebook.com/rozsomakmusic/
Soundcloud https://soundcloud.com/rozsomak

 

 

FrozenDub

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása