dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Taiko - Old Like Dirt/Panchaea ALBION005

Ismét büntet az Albion Collective

2018. augusztus 14. - FrozenDub

 

Ötödik kiadványához érkezett az Albion Collective. A brit-belga páros eddig is a prémium basszus orientált zenék megjelentetésére koncentrált, de a soron következő talán az eddigi legerősebb, annak ellenére, hogy korábban is elég komoly szintet támasztottak. Az első 2015-ös lemezükön Van & Jafu közös szerzeménye az "In Pieces" kapott helyett, a B oldalon két remixel J. Sparrow és Sly One újraértelmezésében, az ALBION001 még kapható. Az ALBION002 2016-ban jött ki rajta három Taiko trekkel. Újabb egy évet kellett várni az ALBION003-ra, Digid ‎– Rainbow Dub EP-jére. Igazán talán ez volt a kiadó első jelentősebb sikere, ugyanis számos helyen napok alatt elfogyott, valamint több blog is bedobta az év EP-je versenybe. Discogson szokás szerint őrült pénzért árulják 22.30 Euro az egyetlen eladó példány. Őrület! Az EP-n három Digid zene van és egy Egoless remix. Szintén egy év múlva, 2018-ban jött ki Glume és FLO ‎– Thug EP-je. A három számos korongon Glume & FLO Skateland Sepia remixe is szerepel. Idén a kiadó a második lemezzel jön ki, az ALBION005-el, melyen Taiko tért vissza az Albion Collective istállóhoz. 

 

ac005_label_web2.jpg

 

Az ALBION005-öt a sheffield-i Taiko pakolta össze, akinek a neve évek óta igen jól cseng a műfaj rajongói számára. Kiadványai, zenéi jelentek meg a Subaltern Records-nál, a White Peach-nél, Deep, Dark And Dangerous-nél, FatKidOnFire-nél. Taiko zenéire jellemző az innovatív hangzás, ugyanakkor bőven merít a klasszikus dubstep és grime hangzásvilágából is. 

 

A/ Old Like Dirt
Elmebeteg egy darab, mely a felvezető intro után csak rosszabb lesz. A trekk egy igen dinamikus mély témára épül, ami kivakarhatatlanul beleeszi magát a hallgató fülébe. Az egyszerűség egyben nagyszerűség is. A folyamatosan épülő, fejlődő dal az első kiállás végére szinte teljes átalakuláson megy keresztül és a 2nd drop-ra, mintha egy vadiúj zenét kapnánk.

AA/ Panchaea
A nyers robotikus, mechanikus kezdés csak a csali az utazáshoz, ami szinte már egy jazz-szerű pszichedelikus élménybe vezet át. 

A 10"-os korongon helyt kapó két zene kiemelkedő, belső fejlődésük szokatlan és nagyszerű, hangzásuk tiszta és vaskos. Nem tudom hol készült a maszter, de nagyon jól sikerült. A megjelenés szeptember 7-re várható, de már előrendelhető az Albion Collective honlapján. A megjelenést követően beszerezhető lesz az ismert lemezboltokban, Budapestre is mindig érkezik egy pár a Deep-be.

Albion Collective:
Facebook https://www.facebook.com/albioncllctv/
Soundcloud https://soundcloud.com/albion-collective
Web https://albioncllctv.bigcartel.com/

Taiko:
Facebook https://www.facebook.com/taikouk/
Soundcloud https://soundcloud.com/taiko_uk
  

 

 

 

Érdemes beszúrni, hogy volt egy ALBION005 ünnepi party is a Subtle FM-en Glume és Taiko közreműködésével.

 

Íme:

 

FrozenDub

      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása