dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Vinyl Vigilance - Egyediség és műértés

2018. szeptember 20. - FrozenDub

 

A Vinyl Vigilance egyre jobban csengő név az underground dubstep világában. A Kemist által futtatott kiadó néhány hete hozta ki harmadik lemezét és pár napja beletekinthettünk a soron következő megjelenésekbe is. 

 

vv_cover.jpg

 

 

2012-ben alakult egy szűk csoport a facebookon azzal a céllal, hogy a folyamatosan figyeljék és megosszák egymással a legfrissebb információkat a különböző vinyl megjelenésekről, elsősorban a kis példányszámú, exkluzív kiadásokra koncentrálva. Ebből a csoportból nőtte ki magát a Vinyl Vigilance, melynek alapítója Kemist. A kiadó zenéi kizárólag a jó öreg 12”-os fizikai formátumban jönnek ki, korlátozott 300 darabos példányszámban. A lemezek egyszerű fehér papírtokba kerülnek elhelyezésre, melyben az aktuális kiadványhoz tervezett kép is helyet kap. A képeket a torontói művész, Dan Brown alkotja. Ez a megvalósítás több szempontból is kiváló ugyanis megmarad a kiadás limitált, white label jellege, nem kell aggódni, hogy a full artwork tok megsérül és az egyébként csinos artwork pedig nem egy kis matrica a lemez közepén. A képeket be lehet keretezni és kitenni a lejátszók fölé. Tökéletes!

 

vv1_cover.jpgVV-ONE

 

Az első Vinyl Vigilance kis lemez 2016-ban jelent meg, VV-ONE, melyen K Man és Kadet P egy-egy zenéi hallhatók. 300 példányban jött ki, kézzel bélyegzett, számozott. A kiadvány teljesen szembemegy az uralkodó trendekkel. Nem fordul a dub, reggae felé, nem pakolja telep trap-szerű hangzással. Két zene, melyek akár 2008-ban is megjelenhettek volna. Egyszerűen csak dubstep.

 

A // K Man - P.W.M.

 

B // Kadet P – Alcaravan

 

 

A második, VV-TWO 2018-ben került kiadásra, a legendás Cluekid egy-egy zenéje került fel rá. Cluekid a klasszikus dubstep éra egyik fenegyereke volt, de 2012-2013 körül kvázi visszavonult, így egyfajta visszatérés ez a lemez, amely a kétezres évek második felének hangzását idézi. A két zene Cluekid munkájának szinte esszenciája lehetne, minden bennük van, ami jellemző a producer zenei világára. Szintén 300 példányban jelent meg, kézzel bélyegzett, számozott.

 

A // Hiss [King Kobra]

 

 

B // Tachyon Field [Cranky Wasp]

  

 

A VV-THREE 2018-ban került kiadásra V.V. EP One címmel. Ez a harmadik lemezük, valamint az első, amely EP méretűre duzzadt, négy zene kapott helyet rajta. Azt lehet mondani, hogy ezzel már egy a kiadóra jellemző hangzásvilágot erősítenek tovább és teljesen elszakadnak az uralkodó irányzatoktól. Szintén 300 példányban jelent meg, kézzel bélyegzett, számozott.

 

 

A1 // Repulsion & Nova - Late One Night 

 

A2 // Nova – Scavenger

B1 // Pacific Numen - Uncool

B2 // Repulsion - Ring The Bell Swift +

 

A fentebbi három számot nem találtam meg külön-külön. Aki szeretné, az a kép alatti linken bele tud hallgatni.

 

vv3_cover.jpg

VV-THREE
Itt

 

Ahogy a nagy jedi mesterek is mondták a jövő homályos, de a vinyl őrültek egy kicsit fellibbentették ezt a bizonyos jövőt fedő fátylat. 

VV-FOUR – Nagyon erős anyagnak ígérkezik. Krytikal zenéje az eszméletlen, egy igazi daráló, mely a dubstep legszebb időszakába repít vissza, amíg L Nix a kissé melankólikus, utaztatós oldalát mutatja be.

 

A // Krytikal - Spear Dance

B // L Nix - Moonbeams (V.V. VIP)

 

 

 

VV-FIVE – Azt gondolom, hogy Kromestar életművéből nagyon nehéz lenne kiemelni egy, az egészből kimagasló alkotást, hiszen minden zenéjére a magas minőség a jellemző. De a Mischief egy olyan muzsika lett, ami talán évekig fog forogni a partikon, kocsiban, nyársalás közben vagy éppen fogmosáskor. A dallam fülbemászó, a hangzás tökéletes: mély és tiszta. A másik oldalon egy klasszikus Kromestar vár ránk: kaotikus, őrült mégis kihagyhatatlan.

 

A // A. Kromestar - Mischief

 

AA // Kromestar – Unikron

 

 

 

VV-SIX – Sajnos a 6-os nem árul el túl sokat magáról. De K Man zenéjéről van egy rövid klip, ami elég bizalomgerjesztő.

 

A // Cluekid - Hog Splitter

 

AA // K Man - Ethnic Terrestrial

 

 

Érdemes ellátogatni a Vinyl Vigilance soundcloud oldalára, ahol a mixek és clip-ek mellett van két szuper free zene is, melyeket nagyon érdemes letöltetni amíg lehet.

 

 

A Vinyl Vigilance kiadó a dubstep szcéna egyik üde színfoltja. Nem rohannak az aktuális trendek után és nem próbálják másolni a nagy nevek stílusát. Kreativitással és elkötelezettséggel kitapostak maguknak egy ösvényt, melyre egyre többen lépnek rá. Zenéik egyediek és elérhetők, nincs mögötte megmagyarázhatatlan hype csak a zene.

 

Vinyl Vigilance

Facebook https://www.facebook.com/vinylvigilance/
Soundcloud https://soundcloud.com/diamonds-inthe-rough
Bigcartel https://vinylvigilance.bigcartel.com/ 

 

FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása