dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Inyoka & Korin Complex - Retrofitting EP (BWR003)

2019. március 16. - FrozenDub

 

A Bleak Winter kiadó egy újabb fantasztikus EP-vel lepte meg a sötétebb világot kedvelő dubstep rajongókat. Az észak-amerikai színtér két különutas producerének Korin Complex és Inyoka közös munkájából született a Retrofitting EP.

 

bw.jpg

 

Az amerikai székhelyű Bleak Winter kiadó harmadik hanganyagát készül útra bocsájtani. Korábban a BWR001 katalógus szám alatt egy ARtroniks kislemez jött ki. A BWR002 pedig egy válogatás EP-t hozott, rajta a minimalista, disztopikus hangulatú zenék olyan nagymestereivel mint Karnage & MarkIV, Iant., Deadroom, Nixsin és Korin Complex. Érdemes megjegyezni, hogy a 002 kizárólag lemezen elérhető.

Ezt a kiváló szériát folytatják a BWR003-al, ennek az ’A’ oldalán két Inyoka munka kapott helyet. Az ’A1’ minimalista, de egyben meditatív hangulatú ’Beryl’ a súlyos szub frekvenciáival egyenesen a lét nélküli lét állapotába csavar. Az’A2 – Turbines’ is a dubstep azon fajtájából való, ahol test és lélek egyszerre szárnyalhat. Amíg a végtelen mélyek gondoskodnak a fizikai élményről, addig a precízen kidolgozott zenei világ, a folyamatos pörgés, vibrálás élményét hozza el.

A lemez ’B’ oldalán a kiadó vezére Korin Complex zenéi foglalnak helyet. Alkotásain jól érződik, hogy közel áll hozzá a grime és az old school dubstep világa, munkáiban mégis kerüli a sémákat, kliséket és új utak lefektetésén ügyködik. Elég csak meghallgatni a ’B2 - The Person You Might've Been’ című zenét, ami magán viseli a korai dubstep-re jellemző garage jellegzetességeit. Külön izgalmas, hogy ezt a számot a holland VGB egy remixben meggyúrta, aminek eredménye egy nagyon izgalmas alkotás lett. Megtartotta a garage vonalat és bepakolt egy jó nagy adag dub-ot, majd alaposan összekeverte ezeket. Az eredményt alább lehet meghallgatni.

 

 

A BWR003 megjelenik 12” vinyl-en és összesen 100 példányban lesz elérhető, azonban külön digitális kiadás is rendelkezésre fog állni. A VGB remix az csak a lemezen lesz elérhető.

A kiadás technikai oldalát a White Peach adta. Mastered by JD.

Várható megjelenés: 2019. április 12. de már több helyen előjegyezhető.

Korin Complex-ről itt írtam bővebben. Korábban pedig a Tilos Rádió, Totoya Klub című műsorában volt vendég. Itt lehet meghallgatni.

 

Bleak Winter
Facebook https://www.facebook.com/bleakwinterrecords/
Big Cartel https://bleakwinterrecords.bigcartel.com/

Inyoka
Facebook https://www.facebook.com/inyokadub

Korin Complex
Soundcloud https://soundcloud.com/korincomplex

VGB
Facebook https://www.facebook.com/VGBdubstep

 

FrozenDub

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása