dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

SBK. – Problem City EP (SUBAD011)

Absztrakt mélységek

2018. november 09. - FrozenDub

 

A bécsi Sub Audio Records neve nem ismeretlen a dubstep mélyebb rétegeit kedvelők között. Sorra hozzák a jobbnál jobb digitális és vinyl megjelenéseket. Most egy újabb különleges digitális EP jelent meg a kiadó gondozásában: SBK. – Problem City EP.

 

subad011_artwork.jpg
SUBAD011 

 

 

A kanadai, québec-i székhelyű SBK. elkötelezett rajongója az alacsony frekvencián rezonáló dallamoknak. Stílusa számos forrásból ered, mivel egyaránt merít hip hop, dub, grime, jazz, dubstep, soul készleteiből, ezért munkái színesek, nehezen beskatulyázhatók. Zene készítéssel 18 évesen kezdett foglalkozni, 16 éves kora óta rajong a dubstep-ért, de csak később merült el igazán a stílus mélységeiben.

Kiadványai jelentek meg a Version Collective, Dub Sector, Dank n' Dirty Dubz platformjain. Signal néven 2016-óta fut műsora a Subtle FM digitális hullámhosszán. A Problem City EP (katalógus szám: SUBAD011) 2018 november 9-én jelent meg, melynek stúdió master munkáját a Signalfire végezte. Megvásárolható a kiadó bandcamp oldalán.

 

SBK. - Catch A Thief [SUBAD011]

Mély meditatív varázslat. A klasszikus dub effektek és visszhangok tökéletes utazássá teszik ezt a számot. Ebben az esetben is tetten érhető SBK. sajátos húzása, hogy a második kiállást készíti igazán erősre.  

 

 

SBK. - Meaningless [SUBAD011]

Jazz, hip hop házasításából született melankolikus mestermű 140-es tempón. Jól illusztrálja, hogy a dubstep mennyire sokszínű műfaj tud lenni, ha a producer a megfelelő képességekkel rendelkezik. Az igazi meglepetés a második kiállás, melyben jazz és dubstep súlyosan pszichotikus elegyet képeznek.

 

 

SBK. & Shigero - Problem City [SUBAD011]

A szintén quebeck-i Shigero-val közösen készített szerzemény. Az EP legmorcosabb zenéje: mély, tiszta, gyilkos.

 

suba.jpg  

Az EP-ről a Dirty Beats is írt kritikát:

"The middle track ‘Catch A Thief’ comes with a with a melodic line full of inflections, the ups and downs of the sounds presenting the itinerary of a pursuit, in this case the subject being a metaphoric thief. The pieces of lyrics also play their part in the track,  further inducing the idea of urbanism. The track  is embraced by metal waves and sounds that bring the idea of an industrial area, SBK. succeeded in highlighting the existence of an anomaly,  the area described being a problem city." - Raluca (Dirty Beats)

 

Bővebben a Dirty Beats honlapján:

https://dirtybeats.ro/sbk-catch-a-thief-subad011-dirty-beats-premiere/

Nemrég a Rebel Bass Crew elhozta Veszprémbe Gnischrew-t, a kiadó vezérét. Ennek kapcsán írtam bővebben a Sub Audio Records-ról, melyet itt lehet elolvasni, a dj szettet pedig itt lehet meghallgatni.

 

Sub Audio Records
Facebook https://www.facebook.com/subarecords/
Bandcamp https://subaudiorecords.bandcamp.com/
Soundcloud https://soundcloud.com/subaudiorecords

SBK.
Facebook https://www.facebook.com/sbk.dub/
Soundcloud https://soundcloud.com/sbkdubs
Web itt

Shigero
Facebook https://www.facebook.com/Shigero-131718070283704/
Soundcloud https://soundcloud.com/shig_ero

 

FrozenDub

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása