dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Rebel Bass X Sub Audio

Gnischrew az osztrák dubstep fejedelem Veszprémben

2018. október 10. - FrozenDub

 

Különleges személyt lát vendégül a Rebel Bass Sound System csapata. Nem más érkezik szülővárosukba, mint a Sub Audio Records feje Gnischrew. A megerősített hangrendszeren a közép-európai régió egyik vezető dubstep figurája fog zenélni október 12-én pénteken a veszprémi Szigony klubban. Nézzük mit érdemes tudni a basszus zenék osztrák fejedelméről.

 

rebel_bas_cover.jpg

Rebel Bass X Sub Audio

 

Gnischrew 2015-óta tevékenyen vesz részt a bassszusnehéz underground zenei élet alakításában, de pályafutását Dj-ként kezdte 2012 körül. A kiadójáról a Sub Audio Recordsról Leap legújabb megjelenése kapcsán írtam itt. A bécsi producer zenéi olyan helyeken jelentek meg, mint az Off-Switch Audio, Blacksoil Rec., Version Collective, Dubtastic Records és természetesen egy jó pár a saját házi kiadójánál.

 

subaudorec_cover.png

 

 

Gnischrew – Exodus (VCC002-P1), Version Collective - Certified Organic 2 - Part 1

A Version Collective válogatás albumán kapott helyet. Nagyon szép, kissé absztrakt dub zene, mely ötvözi a korai dub-ra jellemző elemeket a modern dubstep jegyeivel. Szuper mély tartományokkal rendelkezik, a vibráló szub csak egy rendes hangrendszeren keresztül nyerheti el igazi formáját.

 

 

 

Gnischrew - Gloom / Despair (BLKSOILD003)

A Blacksoil Records gondozásában megjelent két számos kislemez. Az első szám a Gloom egy misztikus hangulatú alkotás, mely egy érdekes vegyülete a dub elemeknek és a sötét dubstepnek. Míg a második zene kicsit indusztriálisabbra sikeredett.

 

  

Számos free letölthető zenéje van. Az egyik legkiemelkedőbb darab az Infernal Sounds ingyenes sorozatában látott napvilágot. Csodálatos fuvolaszerű intró végig megmarad és egyben ez vezeti fel a mély, meditatív és vibráló, minimalista dub-ot.

 

 

Említésre méltó a Strictly 140-en keresztül beszerezhető Song-Song című. Igazából ez mutatja meg Gnischrew zenei sokszínűségét, mivel itt egy valódi smooth jazz-el találkozhatunk. Melodikus zongorafutamok, fal rengető, de lágy és meleg mélyekkel.

 

  

Egy másik free zene a FatKidOnFire oldalára került fel. Ez egy vérbeli ’steppa’ stílus benne egy klasszikus Jah Shaka idézettel.

 

 

Számos remixet is készített. Nekem az egyik személyes kedvencem Ziplokk - Trust me Gnischrew-féle verziója.

 

 

A dubstep világ egyik szimbóluma a vinyl, tudomásom szerint eddig egy két számos kislemezzel büszkélkedhet, valamint a korlátozott példányszámú, szinte már-már dubplate-nek számító Scooped korongon egy remixe kapott helyet.

 

Gnischrew - Transmission Failure (SUBA001)

 

 

 

Dj-ként is kiemelkedő. Technikája könnyed és tiszta. Jellemző rá, hogy szettjeiben a dubosabb zenéket részesíti előnyben (ahogy producerként is).

 

 

Tehát Veszprémben, a Szigony klubban most pénteken (október 12-én) a Rebel Bass Sound System hangrendszerén fog játszani Gnischrew. Nem érdemes kihagyni, mert ez a különleges Dj/producer garantálja az egész estére kitartó hangulatot. És ha ez nem lenne elég Leap, Bazs és B.kov is pakolgatni fog a jungle-től a grime-ig.

További infó az eseményről: https://www.facebook.com/events/301834370547389/ 

 

Gnischrew:
Facebook https://www.facebook.com/gnischrewmusic/
Soundcloud https://soundcloud.com/gnischrew
Mixcloud https://www.mixcloud.com/gnischrew/ 


FrozenDub 

 



 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása