dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Leap - Maya/Phantom SUBAD010 - egy újabb remekmű

2018. október 01. - FrozenDub

 

A nemzetközi színtéren is feltörekvő magyar dj és producer, Leap két zenéje ismét egy jónevű nyugati kiadónál talált otthonra. Az Indigo Movement után (IMV030-ról itt írtam, a Rebel Bass pedig itt) most pedig a bécsi Sub Audio Records gondozásában jött ki legfrissebb két számos digitális kislemeze. A SUBAD10 minden elfogultság nélkül kijelenthető, hogy egy kiemelkedő darab, mely magasra teszi a lécet a soron követező producerek számára.

 leap_uj_cover.jpg

 

 

A Sub Audio Records 2016-os működése óta stabil helyet szorított magának a 140-es zenei kiadók egyre bővülő palettáján. Négy sorozatuk van, a SUBAF az ingyen letölthető zenéket jelöli, ami már 06-nál jár. Sok free zenével ellentétben ezek, mind kiemelkedő minőségűek, melyek ugyanúgy megállnák helyüket piaci forgalomban is. Olyan nevekkel talákozhatunk mint: Raptix, Elefant Doc & Dillard, Linguist, stb.

 

  

A nagyobb szériás vinyl kiadásból eddig három jött ki. A legfrissebbet (SUBA003) a bristoli Chad Dubz jegyzi.

 

 

A kis szériás dub sorozatból eddig egy korong került ki, SUBADUB01, amin egy Scooped szám és annak Gnischrew féle remixe található. Limitált, kézzel számozott, bélyegzett, aláírt white label kiadvány.

 

 

 

 

Leap zenéi a digitális sorozatban, olyan neves producerek munkái közé került mint: Dalek One, Zygos, Ziplokk, Ourman, stb.

 

Leap - Mäyä [SUBAD010]

A Mäyä személyes kedvencem. Sötét misztikus hangulatot ragad meg, melyet egy hátborzongató intró vezet fel. Leap olyan mélységeket mozgat meg, melyek egy vérbeli sound system-ért kiáltanak.

 

 

Leap - Phantom [SUBAD010]

Absztrakt mű, mely bőven megtartja a törzsi hangulatot viszont egy jó adag dub hatás is bele került. A dobok, a visszhangok, a szabálytalan, kiszámíthatatlan hangok egy elszállt sámáni utazássá teszik ezt a zenét.

 

A romániai Dirty Beats is felfigyelt Leap zenéire, a következőket írják:

 

"Embracing sounds from the East, Vienna’s subculture bass music hub untethers its tenth digital release by teaming up with hungarian based producer Leap. The surging talent of Leap joins the discography with two intense sound barrages - without a doubt showcasing his ample, sonic merit..." 

 

Tovább a teljes véleményhez: itt

 

 

Leap hű maradt önmagához. Ismét egy nagyon tiszta és mégis rettentő súlyos anyagot hozott össze, mely tovább folytatja, azt az általam kedvelt zenei vonalat, melyet a Bearmuda EP és az IMV030 is hozott.

 

Kiadó: Sub Audio Records

Katalógus.: SUBAD010

Formátum: Digitális (Bandcamp)

Kiadás: 2018 október 4.

  

Érdemes Leap oldalára ellátogatni, mert a mixek mellett nagyon jó ingyenes zenék is elérhetők!

Leap:
Facebook https://www.facebook.com/leapdubz/
Soundcloud https://soundcloud.com/leapdubz
Bandcamp https://leapdubz.bandcamp.com/

Sub Audio Records:
Facebook https://www.facebook.com/subarecords/
Soundcloud https://soundcloud.com/subaudiorecords
Bandcamp https://subaudiorecords.bandcamp.com/
Web https://subaudio.at/

FrozenDub 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása