dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Korin Complex - No statement EP (SD012)

Rideg utazás Korin Complex kísérleti dubstep laborjába

2018. október 30. - FrozenDub

 

2018 meglehetősen erős éve volt a Simply Deep kiadónak. Idén eddig hat digitális EP-t adtak ki, köztük több olyat is, melyek igencsak felkeltették sokak érdeklődését. Most október 26-tal jelent meg Korin Complex – No Statement EP-je, ez alkalomból kicsit áttekintem a Simply Deep eddigi zenéit és alaposabban a friss EP-t.

 

simply_cover.jpgSimply Deep

 

 

A Simply Deep 2013-ban indult úgy, mint egy promóciós felület, majd pedig 2014-ben fejlődött tovább kiadóvá és online basszus zenei platformmá. A törzsgárdát három fő képezi: Sam Sharp, azaz Aerotonin; Bill Harpum aliasz Opus; Ryan Smallman, vagyis Defiant. A kezdetek óta eddig összesen 14 digitális EP (SD00n) és két digitális válogatás album (SDC00n) került megjelentetésre. Ezen kívül számos kiváló és minőségi free zenébe futhatunk bele a Simply Deep Soundcloud oldalán.

 

korin_cover_2.jpg
Korin Complex – No Statement EP

 

Az első önálló kiadvány 2014-ben látott napvilágot a ’Simply Deep - The Compilation’ válogatás album rajta 10 zenével. Nagyon változatos és színes válogatás ez, amin szinte határok nélkül mozgunk a különböző hatásokat, befolyásokat felvonultató alkotások között.

 

 

 

Aerotonin - That North EP egy remix EP rajta az eredeti The North-szal és négy újragondolásával. Nagyon izgalmas hallani, hogy hogyan lett ez az alapvetően grime-ból négy különböző producer által készített zene.

 

 

Jó pár ingyenes zene van a Simply Deep oldalán. Érdemes addig leszedni ezeket, amíg lehet. Egyik kedvencem: Artic – Horizon, egy szuper mély, gondolkodós garage dal.

 

 

Usurp The Throne - Proper Tings [SD009]  tökéletesen bemutatja azt, hogy a Simply Deep az elektronikus zene milyen széles spektrumain mozog. Az eredeti verzióban kezdünk egy nagyon sötét, hideg grime szerű zenével. Az Ether remix-szel a dubstep sötétebb világába utazunk, de csak azért, hogy Imanzi a pörgős jungle rengetegébe repítsen. Aranha egyesen a chichagoi juke flaszterére rak le és meglehetősen lágyan. Az utolsó verzió a Proper Jungle version az tényleg egy vérbeli jungle zene a legjobbak közül. Ezeknek a zenéknek egy szép 12”-es fekete korongon lenne a helyük.

 

korin_cover.jpg
Korin Complex – No Statement EP
 

 

Korin Complex munkái és a Bleak Winter kiadó személyes kedvenceim közé tartoznak (itt írtam bővebben róla) és a mostani No Statement EP sem kivétel ez alól. Ez a hét szerzeményt felvonultató kiadvány jól tükrözi Korin Complex kísérletező kedvét és a kissé furcsa már-már földön túli hangzásvilág nagyszerűen ötvöződik a súlyos sötét dubstep-el. Nyugodtan kijelenthető, hogy ez az EP alapvetően egy experimentálisabb összeállítás.

 

Dalek One & Korin Complex – Ancient Contact (SD012)

Nagyszerű koprodukció. Rettentő sötét és rideg zene. Igazi kibernetikus utazás az ismeretlen világ mélyére. Az Adeptus VIP is ezt a hangulatot viszi tovább, ami egy kicsit lendületesebb, mozgalmasabb, de egy cseppet sem lesz melegebb vagy barátságosabb. Hallgatás közben szinte lehet érezni a zenéből áradó hideget és feszültséget, amit csak fokoz a mély vibráció és az erős szuggesztív dob. Nagyszerű alkotás mindkét zene! 

 

 

 

Korin Complex & DJ Variant – Espresso (SD012)

Igazi kísérleti zene földön túli vibrálással.

 

 

 

Korin Complex - Density (Darkraqqen Remix)

Érdekes feldarabolt és szétcsavart remix, szinte rá sem lehet ismerni az eredetire.  

 

 

DJ Variant & Korin Complex - Can't Know It (The Greys Remix)

Igazi zúzda lett az eredetileg is nagyon erős dubwise-szerű zenéből.

 

 

Korin Complex - No Statement EP (SD012)

Az alábbi linken pedig az EP részleteiben meghallgatható.

 

 

A Simply Deep kiadócsalád 2018-ra a jelenlegi dubstep műfaj egyik alapkövévé nőtte ki magát, nemcsak a magas minőségű zenéken keresztül, hanem a kezdő tehetségek támogatásával és a számos ingyenesen beszerezhető zenével, melyek széles körben elérhetőek és újabb lehetőséget teremtenek ismert vagy kevésbé ismert producerek bemutatkozására. Külön kiemelkedő a promóciós tevékenységük, amin keresztül számos zene először rajtuk keresztül hallható.

A No Statement EP egy újabb nagyszerű alkotás és üde színfolt a kiadó katalógusában. Joggal mondható, hogy talán az eddigi legerősebb anyaguk jött most ki.

 

Simply Deep:
Facebook https://www.facebook.com/SimplydeepUK
Soundcloud https://soundcloud.com/simply-deep
Bandcamp https://simplydeepuk.bandcamp.com/

 

FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása