dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Békahipnózis: Leftlow - Whispers / Underhand [JUAN004]

2021. július 23. - FrozenDub

 

Az elmúlt 1-2 év talán legsikeresebb és legfelkapottabb kiadója a Juan Forté. Bár eddig mindössze három lemezt jelentettek meg, de mindegyik szinte pillanatok alatt elfogyott úgy, hogy a rajtuk lévő háromból kettő digitálisan is megvásárolható. A JUAN001-003 értéke a használt lemezes oldalakon az egekbe és egyesek arcpirítóan magas összeget képesek elkérni értük, mások pedig kifizetni. A kiadó a napokban jelentette be a 04-es lemezt, amelyen három Leftlow zenét hallhatunk. A promót meghallgatva a 04-es sem lesz kevésbe népszerű, mint az elődei, sőt!

 

214194629_1233979387059210_4706275218498968448_n.jpg

 

A JUAN004-esen három Leftlow munka kapott helyet. A kiadó szokásához híven két zene ízelítőjét tette meghallgathatóvá, valamint ezek lesznek elérhetőek digitálisan is. A harmadik szám a meglepetés, a ’hidden track’, amit még a borítón sem szoktak feltüntetni és így digitálisan sem kapható, sőt teaser sincs belőle.

 

 

Néhány szóban a Leftlow duóról. A két londoni rosszfiú talán az egyik leg figyelemre méltóbb formáció jelenleg. Eddig a System Music és a Sentry Records-nál jelentek meg muzsikáik, valamint két saját Bandcamp feltöltés érhető el az oldalukon. A mennyiség soha nem csap át minőségbe, ezt az elvet a Leftlow is serényen követi. Eddig megjelent nótáik elképesztően erősek, úgy hoznak be új, friss és ropogós témákat, hogy valójában nagyon erősen érződik, hogy a korai londoni és bristoli dusbtep ihleti meg őket.

 

 

Visszatérve a Leftlow - Whispers / Underhand [JUAN004]-hez, amit eddig tudunk, hogy egy iszonyat beteg klippben mutatták be a két zenét, ahol a főszereplő egy gonosz kis béka irányítása alá kerül. Jesszus kinek jut ilyesmi eszébe? Ezek a srácok odaát valami nagyon komolyat toltak a lockdown alatt! A béka hipnotizálja, majd pedig elcsalja a dubplate man-t a mocsárba, ahol a teljesen szétcsúszott helyi élőlényekkel együtt borulnak meg a ’B’ oldal bugyborékolására. Zseniális kis alkotás, ami tökéletesen beleillik a Juan Forté, eddig is nagyon egységes vizuális arculatába.

 

 

Az ’A’ oldalon lévő zene a ’Whispers’ hipnotikus hangulatú, dub technós lassan hömpölyög, azonban nem az erre a hangzásra jellemző120-130 bpm a tempója, hanem 140, így könnyedén beépíthető egy dubstep dj szettbe is. A ’B’ oldalon pedig egy igazi klasszikus, az ’Underhand’! Olyan producerek 2000-es évek derekára tehető hangzása jutott eszembe, Clukied vagy Kromestar. Valódi hamisítatlan bugyborékolós dubstep, egyszerűen kihagyhatatlan!

 

 

A lemez maszteringje a legendás Transition stúdióban készült. Összesen 600 példány lesz elérhető, a vinyl súlya 180 g. A teljes borítós artwork-öt ismét Ches készítette a rá jellemző képregény stílusban, a dubplate explorer történet pedig a hátoldalon követhetük végig. A Juan Forté szokásához híven ígér nekünk meglepetés mellékleteket a csomagban, ez persze csak majd a kézhezvétel után derül ki. 

 

Kiadó: Juan Forté

Előadó: Leftlow

Cím: Whispers / Underhand

Katalógus szám: JUAN004

Formátum: 12" vinyl/digitális

Példányszám: 600 db

Master: Transition Mastering / Jason

Megjelenés: 04/08/21 - 6pm BST

 

 

Hasznos linkek

Juan Forté
Facebook https://www.facebook.com/juanforteuk
Soundcloud https://soundcloud.com/juanforteuk
Web https://www.juanforte.co.uk/
Instagram https://www.instagram.com/juanforteuk/

Leftlow
Soundcloud https://soundcloud.com/leftlow
Bandcamp https://leftlow.bandcamp.com/music

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása