dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

JUAN001: Nehézsúlyú debütálás

2019. október 26. - FrozenDub

 

Október 30-ra hatalmas megjelenés várható. Nem más mint a Joan Forté istálló első kiadványa a JUAN001, amin egy friss formáció a Fearless Dread két zenéje hallható a N4 és a Double Red. De mi is az a Juan Forté és a Fearless Dread?

 

juan001-mock_up_1.png

  

 

A Juan Forté 2016-ban alapult, melyet maga Juan hozott létre a sound system kultúra köré szerveződő események promótálására. Az évek során számos igen komoly hangversenyt sikerült leszervezniük olyan nevekkel, mint: Kahn, Compa, Riz La Teef, Youngsta, Cluekid, Egoless, Spooky J:Kenzo, V.I.V.E.K, Quest, Opus, Hebbe, Skeptical, Samba és Jook. Teszik ezt úgy, hogy a bulik nem csapnak át aréna hangulatba, hanem megőrzik földalatti jellegüket. Soron következő eseményük Sheffieldben lesz, ahol Joker, Kaiju és a Sicaria Sound fogják, húzni a talp alá valót a hangot pedig a Siani Sound System biztosítja. Az eseményről bővebben itt.

logo_monochrome.png

 

A kollektíva rendszeresen készít ajánlókat és kritikákat a legfrissebb zenei megjelenésekről, amiket saját honlapjukon olvashatunk és a youtube, soundcloud csatornákon lehet meghallgatni. Nem lehet elmenni a JF-re jellemző sajátos vizuális arculat mellett sem, mely egy képregény világát idézi meg. A rövid történetek főszereplője a mexikói Juan, aki jellemzően nagy kalapban és poncsóban látható. Juan a legkülönböző fantasztikus sztorikban szerepel és valahogy mindig a sound system kultúra szegmenseivel hozza össze a sors. A rajzokat Ches egy 90 éves ex-képregény rajzoló készíti. A Juan Forté ezzel az eredeti képi világgal egy teljesen új színfoltot hozott be a dubstep szcénára jellemző jamaicaizáló-urbánus vonalhoz képest.

 

juan.jpg

 

Idén ősszel újabb szintet lép a Juan Forté, úton van az első lemezük. A JUAN001 egy valódi 180 grammos nehézsúlyú dubstep korong. Egy ugyancsak friss formáció Fearless Dread (Arkwright és Chuckman) közös projektje. Tudomásom szerint ez az első közös megjelenésük, elég jól sikerült.

Szóval két zene van a korongon. Az N4 szinte a korai Mala és Digital Mystikz zenékre emlékeztet. Egyszerre őrzi a dub gyökereket és épít fel belőle egy új stílust. Lendületes és meditatív. A Double Red a ’B’ oldalon egy nagyon súlyos darab. A Sicaria Sound játszotta a legutóbbi Boiler Room partin, elég csak megnézni, hogy mit vált ki az emberekből.

 

 

A zenék itt hallgathatók meg:

 

 

A lemez megjelenése 2019. október 30. Összesen 300 példány lesz elérhető belőle a Juan Forté weboldalán. Full sleeve artwork!

 

71826146_763938087396678_9160623187430473728_n.jpg

 

Előadó: Fearless Dread

Zenék: N4/Double Red

Katalógus: JUAN001

Megjelenés: 2019.10.30.

Elérhető: https://www.juanforte.co.uk/

 

Arkwright neve nem csenghet ismeretlenül senki számára. Jelentek meg zenéi a Wheel and Deal, Duploc, New World Audio kiadóknál. Valamint számos blogon, fórumon vannak fent (FKOF, 4D, ingyenesen letölthető első osztályú zenéi. Zenei világára erősen jellemző a sötét törzsies világ.

Rövid interjú Arkwright-val: https://goatshedmusic.com/interview-dubstep-don-arkwright/

 

 

Chuckman neve elsősorban dj-ként lehet ismerős, de (mint tudjuk) első osztályú producer is. Produceri tevékenységét nem lehet skatulyák közé szorítani. Nagyjából a 140-es tempó teljes spektrumán megtalálhatjuk a munkáit.

Friss mix: https://soundcloud.com/subtlefm/chuckman-w-jackson-subtle-fm-04102019

 

Juan Forté
Soundcloud https://soundcloud.com/juanforteuk
Facebook https://www.facebook.com/juanforteuk/
Web https://www.juanforte.co.uk
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCxxOPCfjhNQR7vnHNFsw9aA

Fearless Dread
Soundcloud https://soundcloud.com/fearlessdread

Arkwright
Facebook https://www.facebook.com/ArkwrightMusic/
Soudcloud https://soundcloud.com/arkwrightmusic
Bandcamp https://arkwrightmusic.bandcamp.com

Chuckman
Soundcloud https://soundcloud.com/chuckman-1

 

 

FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása