dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

BWR04: ARtroniks & Nixsin - The Escape EP

2019. szeptember 15. - FrozenDub

 

Az Észak-Amerikai Bleak Winter kiadó negyedik lemezéhez érkezett. A korábbi három után valami nagyon hasonlót vártam, de ismét megleptek. A korong már elérhető, a digitális kiadás pedig szeptember 6-án jött ki

 

bwr_cover.jpg

 

 

 

A BW sorban a negyedik kiadványát hozta ki, egyenesen az iskolakezdésre időzítve. Nagy szerencse, hogy Babilon ilyenkor két havi családi pótlékot tol, így a kockás füzet mellé a BWR004 is bekerülhetett. A viccet félretéve a 12” lemezen két kevésbé ismert, de annál komolyabb producer két-két munkájával találkozhatunk.

A belga ARtroniks neve nem lehet ismeretlen, mivel többek közt a BWR001 is hozzá köthető. Zenéi távol esnek a divatos, aktuálisan futó irányzatoktól és éppen ezért, mindig, valami egészen újjal találkozhatunk. 2011 óta vannak megjelenései, de számomra az 'Innerverse EP' az egyik csúcs, ami 2014-ben a Mind Step kiadó égisze alatt látott napvilágot.

 

 

A BWR04-en két újabb gyöngyszemet hallgathatunk meg. Az A1/Two Faced lendületes, lüketető, hangulatában kissé technós. B2/The Escape a személyes kedvencem a korongról. Nagyon finom dub/techno érzést hoz, de nem válik aránytalanul lassúvá és vontatottá, tökéletes meditatív zene. Megidézi azt a sötét, borongós hangulatot

Nixsin egyenesen az amerikai dubstep bölcsőjéből szolgáltatja a vadabbnál vadabb zenéit. Az A2/Manic Mischief egy vérbeli acid-os lázálom. Zseniális ahogy összerakta, ez a zene a leglazább táncteret is vad küzdőtérré változtatja. A/2 The Other Side hangulatában a 2010-es évek eleji dubstep érát idézi. Jó újra ilyen zenéket is hallani.

 

 

Az ARtroniks & Nixsin - The Escape EP nagyon el lett találva. Brutálisan jól szól. A mélyek testesek, de közben nem a zenék arányosak és tisztán szólnak. Nem csak a digitális formátum kitűnő, hanem maga a lemez is első osztályú, nem kell aggódni a hangzás miatt, ez egy öt csillagos munka. Mindenkinek ajánlom figyelmébe és azt is, hogy a 12” vinyl mindössze 250 példányban elérhető!!

 

Megvásárolható:
https://www.whitepeachrecords.com/dubstep/bwr004-artroniks-amp-nixsin-the-escape-pre-order

 

Bleak Winter
Facebook https://www.facebook.com/bleakwinterrecords/
Soundcloud https://soundcloud.com/bleakwinter

ARtroniks
Facebook https://www.facebook.com/ARtroniksmusic/
Soundcloud https://soundcloud.com/artroniks

Nixsin
Facebook https://www.facebook.com/nixsindj
Soundcloud https://soundcloud.com/nixsin

 

 

FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása