dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

MUD051: Volume A - Nahawand EP

2019. június 24. - FrozenDub

 

A Macabre Unit Digital kiadó mindig a dubstep és rokon stílusai sötétebb és előremutatóbb oldaláról közelítette meg a tánczenét. A MUDMacabre Unit Digital – 2011 óta ad ki zenéket és katalógusukban, olyan jelentős producereket találhatunk, mint a legendás Biome, Perverse, Versa, Feonix, Beezy és még sokan. Napokban került lettek meghallgathatók a MUD051 ízelítői.

 

 

mudart051.png

 

A MUD051-es katalógusszámú kiadványt a máltai Jean Paul Micallef azaz Volume A jegyzi. A producer a közelmúltban már elég komoly munkákkal állt elő, melyek közül jó pár otthonra talált olyan kiadóknál, mint a Dank 'N' Dirty Dubz, Gradient Audio, Keep Deep, Milc és a Versed. Időnként pedig egy-egy free zenéjét is meg lehet csípni a soundcloud oldalán! Kiadatlan dallamai ugyanakkor gyakran felcsendülnek a legkülönlegesebb mixekben, podcastokban.

A MUD-nál most egy négy számból álló önálló EP-je jelenik meg Nahawand EP cím alatt. A névadó 'Nahawand' egy pszichedelikus keleti utazás kellemesen kopácsoló ütősökkel, valamint lágy pengetős és fúvós hangszerekkel. Az összhang tökéletes, amit a mindenen áthatoló sötét mély basszusok tesznek még maximálisabbá. A zene végig mozgalmas, egy percre sem válik unalmassá vagy önismétlővé, ami ritka az orientalizáló nóták esetében. A 'Redemption' melankolikus szintije és mechanikus effekttejei egy cyberpunk világot időznek, sötét hangulatú mélységet a szubtartományok tágítják tovább. Elképesztően dinamikus, erős zene.

A 'Microkey' ha lehet ilyet mondani ebben az esetben, akkor egy kicsit lágyabb, meditatívabb, leenegedősebb hangulatú szám. Persze ebben is elképesztő mélyek vannak. A negyedik zene a ’Fire In Your Eyes’ egy közös munka RUFUS!-al. Nos, ez kellőképpen felráz az előző után. Nagyon jó lendületes vokállal és intróval kezdődik, amely később sem vész el és alaposan átmozgatja a hallgatót a reszelő mélyekkel.

 

 

Az egész EP hangzása fantasztikus, minden a helyén van, egyszerűen a hangok kiváló harmóniában vannak egymással, nincsenek tolakodó frekvenciák, nincsenek zajok benne. A mastert a 6FBS Mastering végezte.

Érdemes követni mind a MUD dolgait, mert az elmúlt hónapokban elég erős anyagokat adtak ki és Volume A is csak most kezd belejönni a heggesztgetésbe és sok finomság vár még kiadásra.

Volume A - Nahawand EP (MUD051)

A kiadás dátuma: 2019. július 5.

 

MUD
Facebook https://www.facebook.com/macabreunitdigital/

 

Volume A
Facebook https://www.facebook.com/Volume-A-283027478467118/

 

6FBS Mastering
Facebook https://www.facebook.com/sixfeetbelowsound/

 

 

FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása