dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Cid Poitier – Earth Cry EP (SUBCLEF004)

2019. május 10. - FrozenDub

 

Talán még sokan nem ismerik a Sub:Clef kiadót. Ez az experimentális orientáltságú csapat igencsak távol helyezkedik el a dubstep jól ismert irányzataitól. Sajátos világukban igyekeznek összemosni a dubstep, neo soul, elektronika és dub határait, mindezt egyesen a dél-londoni olvasztótégelyből teszik. A kiadót Chris James, alkotói nevén Cid Poitier alapította. Alapvető célja, hogy a kiadó melegágyként szolgálhasson a friss vagy újszerű koncepciójú zenéknek. Következő kiadványuk június 5-én jelenik meg: Cid PoitierEarth Cry EP.

 

 subclef004-_digital_cover_art_final.jpg

 

 

Ha valakinek már a könyökén jönnek ki a hasonló sémára épülő tucat zenék, akkor Sub:Clef új Ep-je a gyógyír. Ez a lemez minden, ami 2019-ben a frissességet és az újszerűséget jelentheti egy igényes zenehallgató számára.

Cid Poitier alapvetően kerüli a nagy, ’látványos’ bass dorp-okra épülő hatásvadász felépítést inkább szépen strukturált, gazdagon hangszerelte munkáival csábítja el a hallgatóit. Számomra ennek az egyik tökéletes példája az ’Amygdala’, amely a kezdetekben szinte a korai dubstep mogorvaságát és ridegségét idézi, azonban e ridegségből egy cseppet sem engedve, lépnek be a vonós és vocal szekciók. Ez egy öt csillagos alkotás, amely bármely sound system eseményen megállja a helyét. Az EP gazdagságát jól mutatja, hogy az ’Arrival’ hangulatában, felépítésben leginkább a kalsszikus elektronikus zenére hajaz, hangulata a cyber punk, sci-fi víziók világát idézi. Az ’Earth Cry’ melodikus és magával ragadó, a mélyek pedig tisztességgel dolgoznak, kellően határozottan vibrálnak és teszik teljessé e harmonikus zenei világot. ’Empathy 101’ lassan kezdődik és fokozatosan teljesedik ki egy változatos hang kavalkáddá.

 

Az ’Earth Cry EP’ tökéletes választás nem csak dj-ként, de zenerajongóként egyaránt. Régen találkoztam, ilyen bátor és kísérletező zenékkel.

Az EP elérhető digitális formátumban és vinylen. A 12" kiadás csak limitált példányszámban lesz elérhető, maximális 30 darab. A vágást a Dub Studio végzi, így biztosak lehetünk a tökéletes hangminőségben. Külön kiemelendő, hogy a kiadás összes bevétele jótékonysági célokat fog szolgálni a World Environment Day égisze alatt.

 

Sub:Clef

Website:  http://www.subclef.co.uk

Soundcloud: https://soundcloud.com/subclef

Instagram: https://www.instagram.com/subclef_records/

Facebook: https://www.facebook.com/subclef

 

Cid Poitier:

Soundcloud: https://soundcloud.com/cid-poitier

Facebook: https://www.facebook.com/cidpoitier

Twitter: https://twitter.com/cidpoitier

Instagram: https://www.instagram.com/cid_poitier

 

FrozenDub

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása