dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Code 9 Audio -Soundscapes Vol.1

A végtelen mélységek harmóniája

2018. november 09. - FrozenDub

 

A Code 9 Audio egy denveri kis kiadó, melyet a jól ismert dj/producer Dillard kormányoz. Elsősorban a dubstep lágyabb, légiesebb válfaját képviselik de bőven kísérletezős, újabb utakat kereső alkotásokkal is. Eddig egy anyaguk jelent meg 2017-ben a Jafu – Luster EP. Október 26-án pedig kijött a második is, mely egy válogatás album: Code 9 Audio Soundscapes Vol.1 (C9VA001) címmel.

 

 code9audio_cover.jpg
Code 9 Audio
 

 

 

Jafu – Luster EP 

Jafu neve nyilván ismerős azok számára, akik nem restellnek elkalandozni a jazz-es dubstep világába. Jöttek ki zenéi a neves Deep Heads kiadónál, Solace Recordsnál, Chord Maraudersnél. A Code 9 Audio-nál megjelent hét számos EP egy igazi mestermunka. Úgy kalauzolja el a hallgatót a jazz-al telepakolt hangok világába, hogy közben nem válik monotonná és unalmassá, valamint elkerüli az oly sok mindenkire jellemező hibát, azaz nem lesz csöpögős, nyálas és üres. Ezzel szemben nagyon élvezhető és sokszor morcos az EP.

 

sound.jpg

C9VA001

 

Soundscapes: Vol 1 

Igazi úttörő kiadvány, melyen a dubstep/jazz legnagyobb mesterei kapnak helyet, olyan nevekkel találkozhatunk, mint a már említett Jafu vagy Subtle Mind, FLO, Pathwey & Ponder, Arta, ESCPE, Dillard, Gnischrew és mások.  

Iyakuh & Pathwey - Woju Nawate

Az album igazi meglepetése. Sejtelmes, misztikus pánsíppal kerül bevezetésre a törzsi elemekkel tarkított sámáni látomás. Valódi hangrendszert próbáló zene ez. 

  

FLO - Strafe that

A producer ismét egy újabb oldalát mutatja be és nem is akárhogy. FLO-tól én eddig inkább a dub-os, szétdarabolt, meditatív hangulatú zenéket ismertem, de most alaposan meglepett. Egy nagyon ügyes jazz dalt rakott most össze. Különösen tetszik a második kiállásban a billentyűs futam a harapós mélyekkel és vibráló szubokkal vegyítve.

  

DILLARD - Creacha

Nos Dillard az egyik legnagyobb alakja a jazz, smooth jazz és dubstep-re jellemző zsíros mélyek keverésének, mindezt 140-es tempóba oltva. Creacha című alkotása bármelyik kora esti rádióműsorban megállná a helyét. Elképesztő, ahogyan a hangok színes kavalkádja harmonizál a háttérben a simogató végtelen mélységgel. 

 

Jafu - Spooked

Tempós már-már garage érzést közvetít, ugyanakkor nagyon fülbemászó. 

 

Sam ULG – Slithr

Hatalmas zene, a basszus mindet letarol, ha van min rendesen megszólalnia. Fantasztikus! 

 

 Gnischrew - Umsi

Oké most már tényleg nagyon elvette a sulykot a bécsi dub guru. Ez a talán valamilyen szláv nyelvű sample nagyon beteggé teszi az egész zenét, amibe olyan mélyet pakolt, hogy a Mariana-árok-ig kell merülni, hogy hasonlót találjunk.

 

  

Tehát az albumon összesen tizennégy zene van, nyilván itt most csak néhány került kiemelésre, de a többi is piszok jó! Érdemes mindet meghallgatni, szerintem az ősz egyik legjobb kiadvány ez.  Megvásárolható a Code9 bandcamp oldalán keresztül. A soundcloud oldalon meghallgathatók az eddigi kiadások és van egy ajándék free zene is köztük. 

 

code9_testp.jpg

C9002 ?

Mindeközben úgy tűnik, hogy hamarosan jön a kiadó második vinyl megjelenése, melyről egyelőre nem sokat tudni, de láthatóan már a test press szakasznál tartanak. Mindenesetre ez egy nagyon várt megjelenés lesz!

 

Code 9 Audio
Facebook https://www.facebook.com/code9audio
Soundcloud https://soundcloud.com/code9audio
Bandcamp https://code9audio.bandcamp.com/

 

FrozenDub 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása