dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Mi van a rókalyuk mélyén?

Mindent egy francia kiadóról: Blackfox Records

2018. október 28. - FrozenDub

 

Az ingyenes zenéket promótáló kiadók, blogok, netlabel-ek lényegi elemét képezik, bármely zenei műfajnak, hiszen sokszor ezeken keresztül tud a felszínre törni a kezdő vagy korábban ismeretlen tehetség, amely később akár az adott műfaj fontos szereplőjévé is válhat. Elég megemlíteni olyan - már sokszor nem működő - felületeket mint a 4D - Deep Dark Dungeon Dubstep, OFD, Prolific, Hedmuk, Dark Coalition, FKOF mint a legismertebbek. Talán kevésbé van a köztudatban a francia Blackfox Recrods, mely 2015 óta több, mint 250 zenét adott ki és rendszeres rádió műsorral is jelentkezik. Az alábbi írásban a kiadót veszem górcső alá, valamint munkásságuk előtt tisztelegve egy rövid exkluzív mixet is összeállítottam kiadványaikból.

 blackfox_records_cover.jpgBlackfox Records

 

 

A Blackfox Records-ot 2015 hívta életre a toulousei székhelyű Flashball13. A netlabel kizárólag ingyenesen letölthető zenék kiadásával foglakozik, így teremtve lehetőséget a kezdő vagy kevésbé ismert producerek, zenészek számára. Három év alatt több, mint 250 szám került megjelentetésre, melyek a basszus éra széles skáláját ölelik fel: a dubstep, drum and bass, glitch-hop, garage, breaks, hip-hop, grime, halftime, de a harmadik évre a dubstep vált igazán dominánsá.

 

Néhány szó a kiadó vezéréről. Flashball13 zenei pálya 1984 körül indult egy punk bandában, ahol gitárosként funkcionált, majd pedig dobosként. Később más bandákban is zenélt főleg - hardcore vonalon - énekesként, gitárosként. 1996-tól dj-ként is pakolgatja a talp alá valót főleg drum and bass-t, de 2008 körül őt is bekebelezte a 140-es tempó. Ezen évek alatt pedig több rádióműsort vezetett különböző kisebb-nagyobb csatornákon. 

 

blackfox_records_cover2.jpgBővebbenhttps://www.facebook.com/events/2211441532513479/

 

Megkérdeztem Lorant-ot, hogy egy ilyen színes zenei pályával a háta mögött mi ösztönözte arra, hogy egy ingyenes zenéket kiadó netlablet alapítson, erre a következőt válaszolta:

 

 

„Why create a label I answer after all this years doing music what a beautiful  choice to help and promote for free all this young (or not) musicians and producers to find the way and grow .. and yes I must confess I'm an 48y old kid”

 

 

Minden kétséget kizáróan a Balckfox Records a dubstep alvilágának egyik gyöngyszeme, mely lehetőséget ad producernek és a hallgatónak az igazi underground, minőségi zenékben való megmártózásra. A label-nek péntekenként van saját műsora az Onde Court Radio frekvenciáján ahol rendszerint Flashball13 kalauzolja el a hallgatókat a mélységbe. Egy tucat vendég mix is prögött már a műsorban Poly-Esther, Kinetik Eon, Benny Fishel, Indokt közreműködésével.

 

Néhány zenét kiemeltem külön, mások pedig egy alábbi exkluzív válogatás mixbe kerültek, de ezen túl is érdemes áttúrni a teljes katalógust!  

 

Mungk – Witchcraft (Salem EP)

A legfrissebb Blackfox Records megjelenés. A norwich-i Mung egy egészen kellemes EP-t rakott össze, a Witchcraft pedig kifejezetten jól sikerült, nagyon finom, elmélyülős zene.

 

 

 

S.Opress – Relic

A hat számos Crown of Causality EP-ről számomra a ’Relic’ kiemelkedő, egy igazi földrengés.

 

  

  

Strikt Depth - The Dark East

A három számos Moods EP-n található The Dark East, olyan mint egy savas látomás, érzékelésen túli vibráció.

 

 

 

Redi - Drench

A Duke EP-n szerepel. Szuper erős fúziós zene egy kis grimes-os és hip hop-os beütésekkel.

 

 

Több, mint 250 zene hatalmas mennyiség köztük számos kiemelkedő minőségűvel, melyek méltatlanul nincsenek a köztudatban. Ezen felbátorodva összeraktam egy szerény válogatást a kedvenceimből. Ez tényleg csak egy nagyon óvatos válogatás, hiszen önmagában alkalmas a Blackfox egy egész estés szett felépítésére. 

 

A következő Blackfox Records műsorban az Onde Courte rádió sávján FrozenDub vendég mix fog szólni minden pénteken 21-22 óra között és vasárnap 15-16 óra között. 

 

 

Blackfox Reocrds:
Facebook https://www.facebook.com/blackfoxnetlabel
Soundcloud https://soundcloud.com/blackfox-records
Mixcloud https://www.mixcloud.com/blackfoxnetlabel/
Youtube https://www.youtube.com/channel/UChSPr1Vm2zO_wyJdY9hUn0Q

Onde Courte:
Web https://ondecourte.fr/
Blackfox Records archívum itt

Flashball13:
Facebook: https://www.facebook.com/Flashball13AkaF13/

 

FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása