dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

A londoni dubstep nagyjai Budapesten

Dub Phase Sound System & New World Audio

2018. október 07. - FrozenDub



Ismét emlékezetes hangverseny van készülőben a Dub Phase Sound System jóvoltából. Most a New World Audio kiadó nehéztüzérségét hozzák el Budapestre, azaz Sukh Knight és Squarewave fogja szórni a basszus bombákat. Az alkalom nem más, mint a kiemelkedő dj és producer Malz friss EP-jének bemutatója, megjelenése. Olyan szerencsés együttállásról beszélhetünk, melyhez képest egy teljes holdfogyatkozás olyan jelentőségű, mint a Barátok közt esti epizódja. A Dub Phase Sound System tovább morcosította a rendszert, már hat 18” scoop fogja lehelni az alacsonyan szálló frekvenciákat a közönség testébe, a dubstep világ vezető kiadójának két vezére jön ide, hogy az első magyar producerük EP-jét útjára engedjék. Nézzünk egy kicsit a dolgok mélyére.

 

 

dp_nwa.jpg

 Dub Phase Sound System-New World Audio Label night

 

 

A londoni New World Audio kiadót 2011-ben alapította egy testvérpár: Squarewave & Sukh Knight. A két dj/producer nem a semmiből érkezett. Sukh Knight első zenéi már 2008-tól megjelentek, míg Squarewave dj-ként járta a földalatti világ ösvényeit.

 nwa_cover.jpg

 

A kiadó 2011 óta igen jelentős munkát tett le. Jó pár vinyl megjelenéssel büszkélkedhetnek. Az első korongjuk az NWA001 2011-ben kerülhetett a műfaj szerelmeseinek kezébe, amin Sukh Knight & Shandy zenéi kaptak helyet. Az egész korong hangzása nagyon különleges, főleg így 2018-ban hallgatva. Megalkuvás mentes dubstep díszlet nélkül.

 

 

A másik oldalon pedig egy jó kis dub-os dubstep található. Szuper utaztatós zene, örökzöld.

 

 

 

Még ugyanebben az évben kijött a második lemez is NWA002, erre négy zenét véstek fel Sukh Knight, Squarewave és Shandy mellett megjelenik egy akkor még szinte teljesen ismeretlen név Mr K, aki azóta jól ismert szereplője lett e világnak. Közös zenéjük a Tribesman, ahogy a cím is sugallja, egy törzsi hangzású, lendületes alkotás.

 

 

Az NWA003-ra 2012-ig kellett várni. Szintén négy számos lemez. Squarewave – Emotions című zenéje egyszerűen zseniális. Miközben egy nagyon mechanikus, robotikus zenéről beszélünk, közben elképesztően lágy is egyben. Egy utazás a naprendszerek között, hátunkban a lüktető kvazárok sugaraival.

 

 

 

Még ebben az évben elkezdenek csak digitális formátumú zenéket is kiadni. Az első ilyen az NWA004D // TDB & Six ‎– Momentum. Két kiváló zene, a londoni srácoknak tudtommal szinte csak ez az egy kiadványa van.

 

 

 

Dánia egyik dubstep fejedelme – szintén 2012-ben – RDG egy 12”-os lemezzel csatlakozott a kiadóhoz. Személyes kedvencem ez a korong, minden zene klasszikus rajta.

  

 

 

Idén jött ki az első csak vinyl kiadványuk (NWA030), melyen Shandy, Tenor Youthman & Tailored Sound kooperációja eredményeként született a Rise and Shine. Ez a fantasztikus dub/dubstep ötvözet egy 7” lemezen kapott helyet.

 

  

Képtelenség lenne bemutatni a kiadó teljes munkásságát, több tucat digitális formátumú zenét adtak ki, melyek minden alkalommal megrengetik egy kicsit (vagy inkább nagyon) a dubstep közösség világát. Felsorolni is nehéz lenne, azokat a számokat, melyek hosszabb-rövidebb ideig szinte minden műsorban, partin, mixben felbukkantak. Külön erőssége a kiadónak, hogy az ismeretlen producereket is egyaránt támogatja, könnyen bukkanhatunk olyan nevekre, akik első zenéi az NWA gondozásában kerültek ki. Mindez amellett, hogy jól ismert stabil nevekkel is találkozhatunk, elég például csak belenézni a Leaders of the New World válogatásba. Nem utolsó sorban (!) most már magyar vonatkozással is büszkélkedhetünk. Az úttörő magyar dj és producer Malz legújabb munkája itt jelenik meg a High Rider EP, melyről a Rebel Bass írt egy alapos ajánlót. 

 

Rebel Bass:

„A részletező sound design, a sci-fis sejtelmesség és az univerzum furcsa lényei és hangjai mind megvannak a kislemezben, mindezeknek köszönhetően pedig az alsó rakpartot is az Orion öv egy távoli csillagködének érezheti az ember”



Bővebben itt: http://rebelbass.hu/Ajanlo/Malz-High-Rider

  

 

Az NWA klán rendszeresen szerepel a Subtle FM műsoraiban, itt egy nagyon súlyos mix:

 

 

 

Magyar oldalról az est folyamán természetesen zenélni fog MALZ, aki bizonyára tartogat meglepetéseket. Confused b2b Kong, akik három dekkes szettel készülnek. Ott lesz Gumilap a magyar dubstep egyik fejedelme és Display mester. És persze mindez a saját építésű és frissen megerősített Dub Phase Sound Systemen fog szólni. Joe Nice maga mondta, hogy ez a rendszer Európa egyik legjobb dubstep hangrendszere. Azt hiszem ez nem kis dolog, ahogy ez az esemény sem. Mindenkinek ott a helye!

 

Bővebben az eseményről itt: https://www.facebook.com/events/1976600795729164/

 

 

 

New World Audio 
Facebook https://www.facebook.com/newworldaudiouk/
Bandcamp https://newworldaudio.bandcamp.com/
Soundcloud https://soundcloud.com/nwa-uk
Youtube https://www.youtube.com/user/NewWorldAudio1

Dub Phase Sound System
Facebook https://www.facebook.com/dubphasebudapest/

Malz
Facebook https://www.facebook.com/malzdubz/
Soundcloud https://soundcloud.com/malzone
Bandcamp https://malz1.bandcamp.com/
Mixcloud https://www.mixcloud.com/malzone/ 


FrozenDub 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása