dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Dubstep dox#1

2018. szeptember 28. - FrozenDub

 

Mindenki tisztába van azzal a közhelyes mondással, hogy aki nem ismeri a múltját az nem igazodik el a jelenben és jövőjét sem építheti fel. Kétség kívül a dubstep születése az egyik legkülönlegesebb dolog, ami az elektronikus zenében történt az elmúlt cirka 20 évben. Ez alatt az idő alatt órási fejlődésen és átalakuláson ment át a hangzás, egy időben talán úgy tűnt, hogy az üzleti életből jövő vírus felemészti a mozgalmat. De nem így történt és azóta erősebb és kreatívabb, mint valaha volt. Mindig érdemes visszatekinteni, hogy honnan indult az egész stílus és hova jutott. A "dubstep dox" sorozatban az általam hasznosnak tartott doku felvételeket, riportokat, filmeket fogom sorra venni. 

 

dubstep_tori2.jpg

 

Bármennyire furcsa is de a BBC, mint brit közszolgálati média hatalmas szerepet játszott a dubstep kiteljesedésében. Számos műsor foglalkozott vele, elég csak Mary Anne Hobbs The Breezeblock című műsorára gondolni. 2010-ben készült egy dokumentarista műsor a dubstep kialakulásáról, fejlődéséről.  Olyan személyek beszélnek a korai időkről, mint Hatcha, Skream, Benga, Plastician és közben fantasztikus zenéken keresztül mutatják be, hogy hogyan lett a sötét garage/2-step zenékből a mai dubstep elődje és hogyan jelent meg a "korai" brostep.  Jó szórakozást! 

 



FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása