dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

DMW Sound - egy újabb csapás Dél-Londonból

2018. szeptember 11. - FrozenDub

 

A DMW Sound 2016 őszén indult útjára Dél-Londonból. Az alapítók RANKING Dan és PanixDUB, akik külön-külön is készítenek zenét, a közös anyagaik pedig DMW Sound védjegy alatt futnak, mely egyben kiadó is, ahol a saját dolgaik jelennek meg. Az elmúlt valamivel több, mint egy évben összesen tizenegy digitális kiadványuk jelent meg, melyen Panix, Spooki és a DMW Sound kollaboráció alkotásai hallhatók. A kiadóra jellemző a sötét, reszelős hangzásvilág, mely a kétezres évek második felének éráját idézi. Vigyázat underground!

 

dmw.png

 

Saját műsoruk van a Resonance FM-en (104.4 FM) a 'The 140 Hour', mely hetente hallható. Nagyon jó zenéket pakolgatnak, én most egy májusi felvételt emeletem ki. Időnként csinálnak tematikus adásokat pl. volt roots reggea, grime, stb...

 

 

Néhány alkalommal zenéltek az egyre jobban felpörgő Subtle FM stúdiójában is. Ez a felvétel is tele van kiadás előtt álló darabokkal.

 

 

 

Az első saját kiadványt Panix azaz Max Wray jegyzi ’Root Vol.1’, amelyen összesen hat zene kapott helyet és nem máshol, mint a legendás Transition stúdióban készült a maszter. A klasszikus dubstep-től a grime-on át dub-ig válogathatunk. Az albumról a Driver Dub című szerzeményt emeltem ki. Sötét, komor, grime-os.

 

 

 

A 'Root Vol. 2.' öt számosra sikeredett. Több igazán jó zene is van rajta, melyek közül a Panther kiemelkedő. Egyébként a 'Root sorozat' nagyon korlátozott, limitált dubplate szériában is kijött, mely nem kapható kereskedelmi forgalomban. Mindössze 10 db került vágásra, de a jövőben a csapat tervez vinyl kiadásokat is.

 

 

 

A DMW06 Spooki két számos kislemeze. A Giza szub tartománya lehengerlő. Kíváncsi vagyok hogyan szólhat egy nagyobb rendszeren.

 

 

A legfrissebb DMW Sound kiadvány (DMW011) a napokban lett elérhető a csapat bandcamp oldalán. Az öt számos EP meglehetősen sötétre sikeredet és alapvetően a dubstep és a grime határzónáján operál. A Soire olyan, mintha valamikor az első évtized második felében készült volna, igazi sound system zene kíméletlen vibrálással.

 

 

Érdemes követni a DMW Sound háza táján zajló dolgokat, mert a jövőben még újabb meglepetések érhetnek minket.

 

DMW Sound:
Facebook https://www.facebook.com/PANIXDMWSOUND
Bandcamp https://dmwsound.bandcamp.com/
Soundcloud https://soundcloud.com/dmwsound

Spooki:
Facebook https://www.facebook.com/SPOOKIDMWSOUND/

Panix:
Mixcloud https://www.mixcloud.com/DMWSOUND/

RANKING DAN:
Facebook https://www.facebook.com/ranking.dan.50

 

FrozenDub

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása