dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Friss Trusik kiadvány! DubDiggerz – Bōgu・Dark Dawn [TRSK004]

2018. augusztus 30. - FrozenDub

 

Ép hogy csak megjelent a Trusik harmadik lemeze (TRSK003, melyről itt írtam), már itt van a nyakunkon a negyedik kiadvány is, melynek 'test press' kiárusítását pillanatok alatt elkapkodták. A TRSK004-et a szlovéninai dubstep guru duó, a DubDiggerz jegyzi.

 

trsk004.jpg

DubDiggerz – Bōgu・Dark Dawn [TRSK004]

 

 

A DubDiggerz az elmúlt években igen jól csengő név lett. Zenéik olyan helyeken jeletek meg korábban, mint a Jack Sparrow-féle Navy Cut, a GourmetBeats vagy a Plant Power. Kiadatlan nótáik pedig rendszeresen felbukkannak J:Kenzo Rinse FM rádióműsorában. Muszáj megemlíteni, hogy Szlovéniában irigylésre méltó kis közösség alalakult ki, amely a DeepEnd Movement! ernyője alatt gyűlt össze. Olyan nevek tartoznak ide, mint Gisaza, FLO, Kanomotis, Rawland, CLZ, Pier, Mokito… Saját kiadásban eddig két lemezük van, de vannak digitális anyagaik és pár napja jött ki egy free összeállítás is. Dubstep persze nincs sound system nélkül és a ljubjanaiak szörnyét pedig Boris-nak hívják.

De térjünk vissza a bejegyzés eredeti témájára. A TRSK004 október 5-én jelenik meg 12”-os formátumban és digit verzióban egyaránt. Jelen kiadvány sajnos csak sima, egyszerű tokba lesz betárazva. A lemezen két szimfónia kapott helyet.

 

trsk004-tp.jpg

A TRSK004 test press örökre elfogyott néhány perc alatt
https://trusik.bigcartel.com/product/test-press-dubdiggerz-bogu-dark-dawn-trsk004

 

 

 

Bōgu

Kissé poszt-apokaliptikus hangulatot közvetítő szennyes dübörgés. A zene tele van kis recsegő-ropogó-csipogó hangokkal, kopácsolással, mely alatt ellentmondást nem tűrően ott püffög a 4 hengeres cyberpunk gőzmotor.

 

Dark Dawn

Mintha tudatosan az ellentétekre építenie a két oldal. A Dark Dawn a Bōgu ellentéte. Míg az előbbi egy posztindusztriális hangélmény addig az utóbbi pedig egy organikus törzsi látomás az éjszakában vöröslő tábortűz körül táncoló sámánnal.

 

 

Közben a srácok kiírtak egy remix versenyt is Mesck - Doomsayer EP-ére. A nyertest maga Mesck fogja választani. Részletek itt: https://trusik.co.uk/2018/08/29/doomsayer-remix-competition/

 

Trusik:

Web https://trusik.co.uk/
Facebook https://www.facebook.com/trusik/
Soundcloud https://soundcloud.com/trusik

 

DubDiggerz:

Facebook https://www.facebook.com/DubDiggerz/
Soundcloud https://soundcloud.com/dubdiggerz

 

DeepEnd! movement:

Facebook https://www.facebook.com/deependmovement/

 

FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása