dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

L Nix & Nourma - From The Ashes LP

2018. június 30. - FrozenDub

 

Július 12-én jelenik meg az új-zélandi gyökerű Iron Shirt Recordings soron következő digitális kiadványa a katalógus szerinti IRON033, mely LP hosszúságúra sikeredett. Komolyan gondolom, hogy ez nem akármi, nem egy átlagos digit LP. Az albumot a jól ismert L Nix és Nourma jegyzik, mindkettőjük neve bizonyos mértékben ismert, de talán ők már tényleg az igazán underground vonalhoz tartoznak, sőt, akár még az is kijelenthető, hogy erősen alulreprezentáltak, ahhoz képest, amilyen minőséget csinálnak. Na de nézzük meg, mit tudhatunk a két producerről. 

Levi Nicoll, azaz L Nix kanadai illetőségű producer, aki 2005 óta hegesztget zenéket, de csak 2012-ben fordult a mélyebb, sötétebb dubstep felé. Azóta számos alkotása jelent meg különböző kiadóknál, vagy éppen saját platformjain keresztül. Személy szerint én erősen ajánlom a Phantom Hertz kiadónál megtalálható dolgait (meg a kiadót úgy általában). 

Nourma név két kelet-ukrajnai srácot takar Sergiot és Dmitriyt. Az ő nevük is elég jól cseng azok számára, akik kedvelik a sötét, mély és törzsi zenéket. Jó pár éve űzik már az ipart, és ez meg is látszik a kiadásaik mennyiségén. 

 

cover_l-nix-and-nourma-lp-qrtsik.png

L Nix & Nourma - From The Ashes LP borítója

 

Néhány szó röviden magáról az albumról. Összesen 14 zene található rajta. Az egész album hangulata nagyon sötét és igazán mély, lassú hangulattal operál. Ami igazán meglepő, hogy ezek a kategóriájú trekkek gyakran igen nyersek, lehet hallani rajtuk, hogy producer nem igazán uralja a zenét a sokszor kidolgozatlan, éretlen hangok tönkreteszik az egyébként ötletes alkotást. Ebben az esetben erről szó sincs. Ez egy profi munka, nagyon minőségi hangzással. Amikor elkezdtem hallgatni, az jutott eszembe, hogy ez az album abszolút örököse a Kryptic Minds-féle vonalnak, és végre valakiknek tényleg sikerült azt az űrt betölteni, ami Kryptic Minds-ék után maradt 2013-ban. A maszetert Felix Tournier végezte a holland Wisseloord Studios-nál.

Összességében szerintem régen jelent meg ennyire minőségi LP a dubstep sötétebb vállfajából. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek! Itt lehet meghallgatni:

 

Hasznos linkek:

 

Iron Shirt Recordings

Bandcamp: https://ironshirtrecordings.bandcamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ironshirtrecordings/

Soundcloud: https://soundcloud.com/iron-shirt-recordings

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCEP_x9CS8n6rtHUdZ0IMHFA/videos

 

Nourma

Soundcloud: https://soundcloud.com/nourma-music

Bandcamp: https://nourma.bandcamp.com/

 

L Nix

Soundcloud: https://soundcloud.com/lnix

Facebook: https://www.facebook.com/LNixOfficial/

 

Köszönöm, hogy végigpörgetted! 
FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása