dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Sound system érzés kézzel bélyegzett lemezeken

Unity Through Sound

2018. február 05. - FrozenDub


“The idea for the label’s name was because the state some say dubstep went into a few years back where it kind of hit stalemate and a lot of people was claiming “Dubstep is Dead” personally I didn’t feel it was dead nor felt it was about to die, then 2014/15 it began to really surface again, could have been earlier but that’s when I noticed things really hitting hard again. Influences from Roots & Dub that style seems to come strong and everyone seemed to unite again and sound really passionate about the music, it’s great to see hence the reason behind the name Unity Through Sound. I want it to not only be a record label but a family based theme too.” - Darren Underhill

Bristol már a kezdetektől meghatározó szerepet játszott a dubstep kialakulásában és fejlődésében. Számos nagy hatású dj/producer és kiadó köthető a városhoz, mely 2018-ban is jelentős befolyással bír. Elég csak olyan kiadókat megemlíteni mint a Foundation Audio, Green King Cuts vagy a Unity Trough Sounds. Ez utóbbi év elején egy jó és egy rossz hírrel nyitott. Február 23-án jelenik meg az ötödik lemezük, mely egyben az utolsó is lesz. Személy szerint én nagyon kedveltem a kiadványaikat, ezért most tisztelgésként és búcsúként áttekintem a zenéiket.

 

0008270805_10.jpg

 

Headland – Tapescho

Vinyl, 10", 45 RPM, Limited Edition, White Label, Stamped

UNITY001, megjelenés: 2016

Az első lemez két igazi bombát tartalmaz. Mindkét zene sötét és mély, melyek a sound system kultúra esszenciális lényegét ragadták meg. Nagyon durva ára van a használt piacon, olyan 100 GBP körül mozog. 

 

 

Chad Dubz ‎– Drained / Dubaholic

Vinyl, 10", 45 RPM, Limited Edition, White Label, Stamped

UNITY002, megjelenés: 2017

A második lemezt a szintén bristoli Chad Dubz jegyzi. Az ’A’ oldalon lévő Drained valami brutális csapás, egyszerre mély és minmalista, a wobble pedig egyszerűen fülbemászó. 

 

Hebbe ‎– A8X / Addictive Dub

Vinyl, 10", 45 RPM, Limited Edition, White Label, Stamped

UNITY003, megjelenés: 2017

Hebbe egy viszonylag friss arc, de a holland producer 2018-ra igen jó névre tett szert. E lemezen lévő két zenéje is igen húzósra sikeredett. Brutálisan mély, nagyon dub-os hangzású mindkét zene.

 

 

Zygos ‎– Kanuri / Shutdown

Vinyl, 10", 45 RPM, Limited Edition, White Label, Stamped

UNITY004, megjelenés: 2017

A belga Zygos egyébként is a sötétebb vonalon mozog a UNITY004 is elég sötét. A ’B’ oldaon lévő track az nagyon súlyos. 

 

 

Tetrad - Green Crack / Tetrad & Headland - Crossed Out

Vinyl, 10", 45 RPM, Limited Edition, White Label, Stamped

UNITY005, megjelenés: 2018

Tetrad is egy relatíve friss arc a ZamZam Sounds, Foundation Audio kiadóknál már jött ki korongja. A kiadvány ’A’ oldalán egy vérbeli Tetrad zene kapott helyet, mely igazán masszív dub lett. A ’B’ oldalon Headlandal kollaborál és az maga a pokol. Ez február 23-án jelenik meg, már előrendelhető. 

 Az egyik legigényesebb kiadó távozik most. Örülök neki, hogy az összes kiadványukat a polcomon tudhatom, köztük egy test press példánnyal is. Itt olvasható egy alapos interjú Darren Underhill-el a kiadó alapítójával:

 http://subsource-magazine.com/2016/11/13/review-unity-001/

Facebook: 
https://www.facebook.com/unitythroughsounduk/ 
Soundcloud: https://soundcloud.com/unitythroughsound
Bandcamp: https://unitythroughsound.bandcamp.com/

Ha tetszett az írás kövesd a blogot vagy a FB oldalt! 
FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása