dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Szeptember legjobb dubstep zenéi

Válogatás a mély basszusok földalatti világából

2017. október 01. - FrozenDub

 

Erős szeptemberünk volt dubstep megjelenések frontján. Ezért összeraktam egy rövid listát, melyben a hónapot tekintem át röviden. A listában vaskos underground zenék kaptak helyet, így senki se keresse a szórakoztatóipar silány fröccsöntött műanyag termékeit.

 

mala-22-665x400.jpg

 

∆ (Content & Samba) – FTG/III (ENV011)

Nagyon jó párosítás, kiváló producerek és szerintem az egyik legfigyelemreméltóbb kiadó. Content régi motoros és Samba egy viszonylag frissen érkezett színfolt. Új közös projektjük Delta névre hallgat, és egy igen erős lemezzel sikerült kezdeniük.

 

 

Joker - Mad Night/Melkweg Bass/Medium Core (KAP021)

Az egyik legkomolyabb hatású úttörő rég adott ki ennyire húzós lemezt. Mindhárom szám nagyon meredekre sikerült, ahogy ezt hallgatom, kicsit olyan érzésem van, mintha a korai munkáihoz tért volna vissza.

 

 

The Things They Left Behind - Life Through Sepia/68 (OSMUK051)

Ez szerintem a hónap egyik legnagyobb dobása. Először is az Osiris Music UK ezer éve nem adott ki dubstep-et, ez pedig egy ízig-vérig sötét 140 bpm-es, hátborzongatóan hangulatos dubstep. Viszont „The Things They Left Behind” nevű formációról semmit nem lehet tudni. Valószínűleg ez egy beszélő név, és a felbomlott Kryptic Minds duó eddig két ki nem adott zenéje kerül most kiadásra, melyek valószínűleg a Can’t Sleep albumról maradhattak le. Persze csak találgatok. Ha valakinek van jobb forgatókönyve, ossza meg :)

 

 

 

5 Years of duploc.com

A belga duploc.com 5 éves fennállását ünnepli, erre az alkalomra egy 15-ös válogatást raktak össze, melyből 5 lemezen is kiadásra került: Enigma Dubz, Lost, Bukez Finezt, Requake, Artroniks.

 

 

Leaders of the New World - VA

Nem terveztem, hogy írok digitális kiadványokról,de a New World Audio, ma megjelenő válogatása egészen ígéretesnek tűnik. Az albumon olyan nevek tűnnek fel mint: Dark Tantrums, RDG, Forslab & Inyoka, Arkwright, Trashbat….

 

 

ColtCuts&Pushloop&Dalek One - Desert Merchants (DDD022)

Szintén egy digitális megjelenés a Truth duó által vezényelt Deep Dark and Dangerous kiadótól. Ez egy igazi keleti utazás.

 

SUBALT013 - Various Artists - Kaleidoscope Vol.1

Mindig nagyon kedveltem a Subaltern Records dolgait, mert mindig távol tartották magukat az aktuális trendektől, és ezért nagyon egyedi világa van a kiadónak. A mostani friss válogatáslemezen négy zene van négy producertől, egyik súlyosabb, mint a másik. Nekem a B01 Il_k – Bomb a legjobb.

 

 

Mz Bratt - Selecta Ep (GBWL001)

A klasszikust egy-egy verzióban dolgozta fel Bukez Finezt és Fill Spectre Joe Nice Gouremt Beats kiadója pedig egy friss white label szériában kiadta.

 

 

The Architects:Volume One - ARTKLP001-002

J:Kenzo, Coma, Argo, TMSV, D-Operation Drop, Causa, Dub Diggerz…érdemes bármi mást írni?

 

 

 

DeepEnd! – Chapter I. (DPND01)

Délnyugati szomszédjaink első vinyl kiadványa. Kiváló zenék jönnek egymás után szlovén barátainktól. Nem véletlen, hogy DubDiggerz zenéit pl. J:Kenzo és Joe Nice sorra játsza. Ez a korong is bőven hozza a korábbi színvonalat. Külön említésre érdemes a borító, szinte már csak ezért megéri megvenni.

A1: DubDiggerz - MoonTalk

A2: FLO - Ahn Qiraj

B1: Pier - Fall of the Leader

B2: RawLand - Feedback Skank

 

 

Kelly Dean x Kwizma - Therapy EP

Kelly Dean és Kwizma egyaránt a dubstep sötétebb oldalát képviselik. Bizonyos szempontból jogos utódai a Kryptic Minds által elindított vonalnak. Nem véletlen, hogy az ex Kryptic Minds taggal, Leon Switch-el több egymásnak készített remixük is van. Sőt friss projektként trióban elindították a NōTaN formációt. A friss EP-re erős mechanikus és sötét hangzás jellemző szigorú 140-es tempón. A hónap egyik legnagyobb kedvence lett nekem. Nem egy friss újítás, ellenben rendes és korrekt iparos munka. Tudtommal ez is csak digitálisan érhető el.

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása