dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Soil and Sound: a dub techno úttörői

2020. május 01. - FrozenDub

 

Egy egészen egyedi brit mini kiadót mutatok most be. Ők nem más mint a Soil and Sound. Zenéiket csak 10"-os transzparens lemezen jelentetik meg, melyek ráadásul egészen alacsony példányszámban elérhetők. A kiadó zenei világa egészen érdekes, egyszerre ötvözik a dub-dubstep-techno és downtempo stílusjegyeit. Az eredmény egy egészen különleges és izgalmas zenei kavalkád.  

 

cov_2.jpg

10" transzparens vinyl

 

 

A Soil and Sound az Egyesült Királyságbeli Bath-ból indult és most jelenleg az elektronikus zenék egyik fővárosának számító Bristolban székel. Eddig összesen négy lemezük jelent meg. Mindegyik erősen korlátozott példányszámban és kizárólagosan lemezen, ez azt jelenti, hogy sehol, semmilyen platformon nem lehet ezeket a zenéket végighallgatni csak és kizárólag a vinyl lemezeken.

 

  

Az első kiadás mindössze tíz példányban jelent meg transzparens 10”-os lemezen. Három különleges dub inspirálta szám hallható rajta.

 

A SASDUB02-ből ugyancsak tíz darab került forgalomba. Ezen egy abszolút ismeretlen producer Arboro zenéi hallhatók, melyek valahol a dub-dubtechno és downtempo határán egyensúlyoznak.

 

 

Talán a harmadik kiadás a legerősebb mind közül. A SASDUB03-at egy kevésbé ismert producer Maes jegyzi. Itt gyorsan meg kell jegyeznem, hogy Maes több munkája megtalálható ingyenesen letölthetőként, nagyon ígéretes és tehetséges producerről van szó, érdemes lesz ré figyelni. A lemezen hallható két zene leginkább a dubstep és dubtechno stílusok keverékei. Ugyancsak 10 példányban volt elérhető.

 

 

A legutóbbi lemez már 30 példányban volt elérhető rajta egy dubstep és egy vérbeli dubtechno zenével.

 

 

Legfrissebb kiadványuk a SASDUB05 május elsejétől lesz elérhető. Ezen Loutan két munkája hallható. A kiadó stílusához híven, ugyancsak dub inspirálta atmoszférát kapunk, ám ezúttal kicsit más irányból. Míg korábban a túlhangsúlyozott mélyek egyfajta meditatív légkört teremtettek, addig most inkább egy emocionális, érzelemdúsabb fajtából. Kiegyensúlyozott kellemes zenék.

 

 

Érdemes lesz a jövőben is figyelni a kiadóra hiszen a tervek között szerepel a katalógus bővítése mellett más projektek indítása és egyéb zenei formátumok behozása.

 

sscov.jpg

 

 

Kiadó: Soil and Sound (UK)
Katalógus: SASDUB05
Formátum: 10” vinyl, transzparens
Megjelenés: 2020. május 1. 15.00. (GMT)
Elérhető:
https://soilandsound.bandcamp.com/

 

Facebook: https://www.facebook.com/pg/soilandsounddub
Soundcloud https://soundcloud.com/soilandsound
Bandcamp https://soilandsound.bandcamp.com/

 

 

FrozenDub

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása