dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Natural Selectas Sound System

2019. november 16. - FrozenDub

 

2019-ben robbant be a köztudatba a Patrick Godbert és Tom Povey által életre hívott Natural Selectas kiadó és sound system. Nem is pazarolták az idejüket, hiszen ebben az évben már nyolc lemezt adtak ki. A csapat alapvetően előremutató, pozitív kicsengésű muzsikákkal operál felölelve a jamaicai eredetű irányzatok széles skáláját.

 nss.jpg

 

A Natural Selctas csapat magja 2008-ban kezdett zenélni, akkor még duóként élőben játszottak dubstepet ’Dubstep Pigeon’ néven. Fellépéseik alatt egy sor analóg eszköz segítségével generálták zenéiket. 2010-től partikat is szerveztek Skank Out elnevezéssel. A váltás 2017-ben jött el, ekkor tértek vissza a sound system kultúra eredetéhez és hozták létre a Natural Selectas nevet. Nem sokkal ezután 2018-ban kezdték el építeni saját hangrendszerüket és végül 2019-ben mutatkoztak be, mint lemezkiadó. Nem titkolt céljuk, hogy kis példányszámú lemezeket adjanak ki, olyan zenékkel, melyek korábban csak a tánctéren voltak hallhatók. Ahogy sokan mások így ők is elzárkóznak a digitális terjesztéstől és a lemezek újravágásától.

r-13611427-1557498991-2848_jpeg.jpg

 

Magunk a korongok szépen és tisztán szólnak, igényes kék (szerintem kék) merev tokban és külső nejlon védő csomagolásban vannak. A lemezekhez általában jár egy helyes kis Natural Selectas matrica. A stúdió munkát és a vágást a The Cut House végzi. Minden lemez számozott és pecsételt.

A Natural Selectas kiadó első lemeze idén májusban jött ki. A 7” vinyl mindössze 20 példányban volt elérhető.

 

A 02-es korongra sem kellett sokat várni. Júniusban érkezett meg Somah két zenéjét tartalmazó 7” vinyl, ebből 30 példány volt elérhető.

 

 

A 03-as korong meglepetés szerűen robbant be és pillanatok alatt el is fogyott. Két elképesztően ötletes és jól megformázott zene van rajta Mungk-tól. Ugyancsak 7” vinyl, 30 példányban.

 

 

Major Oak is tiszteletét tette két súlyos dub zenével. A 04 szintén 7”-os korongon, 40 példányban jelent meg.

 

 

Az Anatta Sound két vérbeli steppert szállított az NSRDUB05-re. Ez is 7”-os vinylen jelent meg 40 példányban.

 

 

A nagymester Chad Dubz is beköszönt a kiadóhoz az NSRDUB06-on két zenével. 7” vinyl, 50 példány.

 

 

NSRDUB07 alkalmával Somah tér vissza, de ezúttal nem egyedül Zahra O'Shea társaságában, aki tökéletes vokált szolgáltat a kontinensnyi mélyekhez.

 

 

Legutóbb Danny T & Tradesman két beteg zenéje jött ki. Ugyancsak 7” vinylen, ezúttal 70 példányban.

 

 

Ha minőségi és nem tömeg gyártott lakossági „dub”-ot akartok hallgatni, akkor kövessétek a Natural Selectas kiadót van még pár dolog a tarsolyukban.

 

Natural Selectas Sound System

Facebook https://www.facebook.com/NaturalSelectas/
Soundcloud https://soundcloud.com/naturalselectas
Bigcartel https://naturalselectas.bigcartel.com/


FrozenDub

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása