dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Egy üde színfolt: Cybernetic EP - Soul Bass Project

2019. május 01. - FrozenDub

 

Napjaink trap, hip hop és jamicaizáló hatásokkal átitatott dubstep érájában abszolút felüdülés néha egy-egy, az éppen aktuális trendtől eltérő zenét hallani. Most kaptunk egyet: Cybernetic EP - Soul Bass Project.

 

sbp_cov.jpg

 

Teljesen véletlenül akadtam a leicester-i Might As Well Collective-re. A független kiadó széles spektrumából merít az elektronikus zenei műfajnak. Katalógusukban egyaránt megtalálhatjuk a kísérletezős, experimentális alkotásokat, a klasszikus, stílus hű munkákat, a drum and bass-től, a garage-n át, a dubstep-ig.

Legfrissebb kiadványuk alig egy napja jelent meg, amit a Soul Bass Project jegyez. A Leicester-Leeds székhelyű formáció meglehetősen szabad és független módon közelít a 140-es tempón robogó zenék világához. Próbálják ötvözni a dubstep-re jellemző fizikai síkon mozgó hanghullámokat a gazdag zenei harmóniákkal és elemekkel. Ennek eredményeként pedig egyedi zenei világot teremtenek. A Soul Bass Project egyértelműen tett egy lépést és eltávolodott az egyre sivárabb, egy kaptafára készült újhullámos underground dubstep számoktól, aminek köszönhetően új, kreatív és izgalmas végeredményt kaptunk. A Might As Well kiadónál megjelent Cybernetic EP egy ilyen kiadvány. Bárhol és bármikor el tudom képzelni: autóban, mosogatás közben vagy egy kövér sound systemen egy klubban.

 

 

A ’Peninsula’ lírikus alkotás, gazdagon díszítve igényesen válogatott hangszereléssel. ’Memories’ egy csöppet más irányba vezet minket. Mozgalmas tempójával, kellemes mélyeivel egyaránt alkalmas a nap kezdésére vagy a táncparkett felrázására. Az EP címadó zenéje a ’Cybernetic’ meditatív utaztatós zene, folyamatosan épül és változik, ezért nem süllyed monotonitásba, unalomba. A záró track egy hatalmas meglepetés. A ’Singularity’ visszanyúlik a stílus gyökereihez és előveszi a jó öreg wobble hangzást, de megint csak, olyan sajátos Soul Bass Project stílusban. A digitális artwork mellett sem érdemes elmenni szó nélkül, ami egy ügyes kritikát fogalmaz meg, ahogy disztópikus módon mutatja be a humánum, a mesterséges intelligencia és a cyber világ nem feltétlenül előnyös kapcsolatát.

Az EP június 3-tól elérhető.

 

Soul Bass Project
Facebook https://www.facebook.com/soulbassproject/
Soundcloud https://soundcloud.com/soul-bass-project

 

Might As Well Collective
Facebook https://www.facebook.com/mawuk
Soundcloud https://soundcloud.com/maw_uk

 

FrozenDub

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása