dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

A dubstep sötét oldala

2017. június 03. - FrozenDub

A dubstep sötét oldala ismét ébredezik. Az elmúlt egy hónapban megszaporodtak az árnyoldal mozgolódására utaló jelek. Mire is gondolok: NōTaN azaz 濃淡 kandzsik jelentése a világos és a sötét ellentétre utal. 

A projekt résztvevői a homály igazi mágusai. Ők nem a tűzijátékos, műlángos arénák rivaldafényére vágynak, ők az underground élet szereplői. A NōTaN projekt facebook oldalán következőket jelölik meg: Leon Switch; Kelly Dean; Kwizma. Ez három nagyon súlyos név. Nézzük őket egy kicsit közelebbről is. 

Leon Switch neve valószínűleg ismerősen cseng mindenkinek, aki egy kicsit is ismeri a 140-es szcénát, régi motoros. Korábban a Kryptic Minds duó tagjaként készítette a mélyebbnél mélyebb zenéket, de a szétválást követően Brett Bigden a korábbi DnB projektnevet folytatta, de már dubstep vonalra áttérve. Zenéire a testes mélyek, meditatív hangulat a jellemző, gyakran igen mocskos, reszelős elemekkel fűszerezve. 

 

 

Kelly Dean amerikai dj/producer. Dubstep és DnB vonalon egyaránt mozog, sokféle hangzású zenéje van, 2008 óta aktív. Az utóbbi években úgy tűnik, hogy a sötétebb hangzás felé mozdul el. Két lemezét emelném ki. Az első a SMOG Records gondozásában jelent meg 2014-ben. Néhány igazán jó nóta van rajta, többek közt a Matt Deco-val közösen készített Concrete Landscape Leon Switch remixe. 
Nagyjából egy hónapja jött ki a Bloodline EP a Silent Motion Records nyomatában. Öt számos korong, mely egy igazi fekete lyuk. Leon Switch, Kwizma, ILL Chill közreműködésével. Nekem a Toecutter a kedvencem, lassú, sötét, ragadós....

 

Kwizma egy gyorsan feltörekvő holland producer. Sorba jelennek meg a digitális zenéi, rengeteg free download feltöltése van és egyik jobb mint a másik. Igazából nem is tudom mit emeljek ki!?
Érdemes ellátogatni a soundcloud oldalára: https://soundcloud.com/kwizma


Ez a három dj/producer fogott most össze NōTaN néven és remélem az első zenéik hamarosan jönnek. Addig is ezt a videót rakták fel:




FrozenDub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása