dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Sub Photic Records

2019. január 31. - FrozenDub

 

Egy új kiadó kelt útjára nem is olyan régen. A napokban jött ki az SPRF002, ami ingyenesen letölthető, ennek apropóján egy kicsit alaposabban szétnézek a Sub Photic Records háza táján.

 

spr.jpg

 

A Sub Photic Records alapítója az egyre nagyobb lendülettel dolgozó Mungk, de egyébként az ő neve mellett még a kiadóhoz köthető Duckem, Roklem, Sebalo és Kestai. Ez alapján az összeállítás alapján azt hiszem egyértelmű, hogy a 140-es zenék, mely irányzatát várhatjuk a csapattól.

 

 

Mungk neve üstökös szerűen robbant be a szcéna hétköznapjaiba. Gyakorlatilag az első munkáitól kezdve hozza a minőséget. Jellemző rá, hogy szereti a törzsi, keleti hangzásokat. Gyakran operál a különböző tradicionális ütős hangszerekkel és teszi mindezt úgy, hogy az eredmény a klasszikus értelemben vett sötét atmoszférájú dubstep.

 

 

Az egyik első zenéje, amire felfigyeltem az az Åbysmal Ẹntities gondozásában megjelent Ganesha // Mastaba digitális formátumú kislemez.

 

Nagyon komoly zenék vannak a Blackfox Records kiadásában megjelent Salem EP. Ez a két számos digitális formátumú EP ingyenesen letölthető a Blackfox oldaláról. Amíg az első szám a ’Witchcraft’ egy lazítós kis zene addig a második a ’Spiders’ egy jól konstruált dub wise.

 

 

Az Indigo Movement kiadón keresztül ingyenesen elérhető a ’Tribe’, ami számomra az elmúlt időszak egyik legjobb törzsi alapokon nyugvó zenéje. Elragadó a vokál és a pörgős dobok pedig egyenesen egy törzsi rituáléra rántanak be.

 

 

A Sub Photic Records eddig két ingyenes zenével jelentkezett. Az elsőt az SPRF001-et maga Mungk jegyzi.

 

 

Az SPRF002 Duckem alkotása. Ez is egy kitűnően összerakott, sötét atmoszférjú, törzsi hangulatú zene.

 

Érdemes követni Mungk-ot és a Sub Photic Records-ot, mert jobbnál jobb kiadványok várhatók tőlük!

 

Sub Photic Records
Facebook https://www.facebook.com/subphotic/ 

 

Mungk
Facebook https://www.facebook.com/mungkbeats/


FrozenDub

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása