dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Hazai pálya

Grime K.I.D.

2017. május 09. - FrozenDub

Kezdetben Drum&Bass lemezeket gyűjtve fogott hozzá a tört ütemek mélyrehatóbb megismeréséhez, aztán 2005-ben találkozott először a dubstep műfajjal. Innentől nem volt megállás. A UK Garage és UK Grime lemezei mellé sorra kezdte gyűjtögetni a dubstep vinyl-ket, amely 2009-től minden egyes fellépését meghatározza. Ebben az időben került kapcsolatba Blade-el, akivel megalapították 2009 végén a Smokin' Drumz Crew-t. Amelynek esztergomi székhellyel elindult party sorozata kezdettől sikereket ért el a városban.

16996205_1171113836348791_2206959793032186391_n.jpg

https://www.facebook.com/gkidub/


Sorra érkeztek a meghívások is, többször zenélt már Budapesten (Kashmir, Blog, Toldi Klub). Felkérést kapott a legendás Deep Upstairs csapat bulijára, és bekerült a Subculture Revolution (Savage+MC Fantom) Fresh Up Dj's sorozatának fellépői közé is. Valamint játszott Esztergom város legnagyobb party sorozatának számító Masters Production estjén.
Eközben The Dubstep Culture néven elindult a Smokin' Drumz mellékága, amely az ország nevesebb dubstep dj-it és producereit kívánja bemutatni. Valamint több vidéki fellépésnek tett eleget. (Hullámzás) Fontos szerepet játszik pályájában a rádiózás. Először egy internet rádiónál mutatkozott be (Nu Jungle Radio),ahol Smokin' Dub néven saját egy órás műsort kapott, majd később a szolnoki Mindcontrol Crew rádiójánál lett Blade mellett szinte rendszeres fellépő, ahol élőben szelektálja a bakeliteket. (Smokin' Hours Radio Show)


Eközben sorra készültek studio mixei, hogy aztán 2010. december 1-én elindítsa Grime Playground Vinyl Mix sorozatát, amelynek első része a Dubstep.hu-n akkor a hónap mixének bizonyult.
A vol. 2. is hasonlóan jól teljesítve, olyan blogoknál került ki, mint a Poster Urban Outfit oldala valamint írt róla blogján (c0pland) a szcénát itthon meghatározó dj c0p is.
Mindig fontosnak érezte a magyar dubstep közösség életét (legyen az virtuális térben történő eszmecsere, fórumok, vagy épp party közösség) és így 2011 nyarától kezdve részét képezi a Dubstep Hungary néven elindított facebook group-nak, ahol 2011 októberétől saját rovatot vezetve (weekly vinyls) láthatóak írásai. Több dj versenyen járt sikerrel a csoporton belül, ekkor indult el 30minmix sorozata. Fellépet az első DSH bulin (2012 május), ahol Riskotheque volt a külföldi vendég.

17190433_1421120371272320_4901646860803857497_n.jpg
2012 nyarán internetes szavazáson 3. helyen végzett a Beertok fesztivál által meghirdetett Skullcandy dj versenyen.
Szettjeiben nagyrészt a mélyebb és sötétebb dubstepek illetve a dub-os gyökerekhez visszanyúló témák vannak előtérben, de szeretettel játssza a keményebb wobblereket, 2 stepeket, future és old garage témákat, grime-ot. Az utóbbi időben független dj-ként tevékenykedik, többször megfordult a budapesti Tilos Rádióban, fellépet Szlovákiában több helyszínen is, valamit 2016 elején elkezdte a Vinyl Night Podcast sorozatot és még az ében elhagyta a Smokin Drumz csapatot. Megszállott lemezgyűjtő, szettjeiben csak vinyl formátumról szólalnak meg a zenék.

Forrás: Grime K.I.D.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása