dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub

Egy igazi lemez különlegesség

JUAN002: Truant

2020. április 04. - FrozenDub

 

A brit Juan Forté kiadó első lemeze néhány nap alatt teljesen elfogyott és azóta is az egyik legkeresettebb tétel a használt lemezekkel foglalkozó oldalakon. Ez egyaránt köszönhető a teljesen egyedi borítótervnek és a páratlanul eredeti zenei választásnak. Nehezen elképzelhető, hogy az első lemezt felül lehetne múlni, azonban úgy tűnik, hogy a hamarosan megjelenő második korongjuk igencsak méltó lesz elődjéhez. Sőt!

 

juan002_mockup_portrait.png

 

 

A JUAN002 korongon egy kevésbé ismert producer két zenéje hallható. Truant neve talán nem feltétlenül cseng ismerősen még a stílus belső berkeiben otthonosan mozgó fanatikusinak sem. Ugyanis a titokzatos producer kiléte ismeretlen. A közösségi felületeken gyakorlatilag nem létezik, oldalain érdemi információ nincs. Mindössze annyit tudni róla, hogy egyedül dolgozik, valamint a dubstep két fővárosa London és Bristol közt ingázik. Zenéit a legnagyobb djék is pörgetik úgy mit, Vivek, Headland, Karma, Riz la teef, Sicaria Sound, Pugilist, Rareman.

 

juan002_front_sleeve_artwork.png

 

A lemezen megjelenő két szám címe is London és Bristol egy-egy negyedére utal. Az ’A’ oldalra felvésett ’Clifton’ egy lehengerlő gőzgép, mely súlyos gurgulázó mélyeivel a dubstep műfaj egyik jövőbeli klasszikusévá fogja kinőni magát. A másik oldalon hallható ’Bushkin’ egy kissé hibrid szerzemény, mely egyaránt magán viseli a dubstep és mostanában ismét reneszánszát élő garage zenék jellegzetességeit, ettől válik mozgalmassá a szerzemény.

 

 

Nem lehet elmenni szó nélkül a kiadvány művészeti megjelenése mellett. A teljes artwork dizájnnal megjelenő lemez kemény borítóján folytatódik a ’Tales of Juan Forté’ ezúttal természetesen Truant egy kalandját ismerhetjük meg a tőlük jól ismert 90-es évek képregény stílusában. Ahogy a JUAN001-nél ez esetben is Ches munkája a képregény. A zenei tartalom mellett kiemelkedő a vizuális megjelenése az egész kiadónak, ami igen üde színfolt a szcénában.

 

juan002_back_sleeve_artwork.png

 

 

A JUAN002  valószínűleg a hónap legjobb és legfontosabb lemez kiadása, de igencsak esélyes a 2020 egyik meghatározó lemez címre is. Mindkét zene nagyon erős, egyszerre jelenik meg bennük a 2000-es évek érett stílusa és a 20 évvel későbbi hangzásvilág. Ez egy kihagyhatatlan lemez, melyet nem csak a műfaj iránt elkötelezett rajongóknak ajánlok, hanem azoknak is akik nyitottak a minőségi és modern elektronikus zenére.

 

juan_forte_logo_purple_green.png

 

Előadó: Truant
Kiadó: Juan Forté
Katalógus szám: JUAN002
Formátum: 180g, 12" vinyl, 300 példány
Megjelenés: 2020. április 29, szerda csak a juanforte.co.uk  oldalon keresztül. Digitálisan egy hónappal később.  

 

Juan Forté:
https://www.juanforte.co.uk/
https://www.facebook.com/juanforteuk/
https://www.discogs.com/label/1715896-Juan-Fort%C3%A9

https://soundcloud.com/juanforteuk

 

Truant:

https://www.facebook.com/truantuk/

https://soundcloud.com/truantuk

 

FrozenDub

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása