dubstep a javából

FrozenDub

FrozenDub mix @Åbysmal Ẹntities

2018. július 13. - FrozenDub

Nagy megtiszteltetés ért, mivel az Åbysmal Ẹntities csapat feltöltötte az oldalukra a legutóbbi mixemet egy pár kedves szó kíséretében. 

 

L Nix & Nourma - From The Ashes LP

 

Július 12-én jelenik meg az új-zélandi gyökerű Iron Shirt Recordings soron következő digitális kiadványa a katalógus szerinti IRON033, mely LP hosszúságúra sikeredett. Komolyan gondolom, hogy ez nem akármi, nem egy átlagos digit LP. Az albumot a jól ismert L Nix és Nourma jegyzik, mindkettőjük neve bizonyos mértékben ismert, de talán ők már tényleg az igazán underground vonalhoz tartoznak, sőt, akár még az is kijelenthető, hogy erősen alulreprezentáltak, ahhoz képest, amilyen minőséget csinálnak. Na de nézzük meg, mit tudhatunk a két producerről. 

Levi Nicoll, azaz L Nix kanadai illetőségű producer, aki 2005 óta hegesztget zenéket, de csak 2012-ben fordult a mélyebb, sötétebb dubstep felé. Azóta számos alkotása jelent meg különböző kiadóknál, vagy éppen saját platformjain keresztül. Személy szerint én erősen ajánlom a Phantom Hertz kiadónál megtalálható dolgait (meg a kiadót úgy általában). 

Nourma név két kelet-ukrajnai srácot takar Sergiot és Dmitriyt. Az ő nevük is elég jól cseng azok számára, akik kedvelik a sötét, mély és törzsi zenéket. Jó pár éve űzik már az ipart, és ez meg is látszik a kiadásaik mennyiségén. 

 

cover_l-nix-and-nourma-lp-qrtsik.png

L Nix & Nourma - From The Ashes LP borítója

 

Tovább

Mixer

Podcast/mix gyűjtemény az elmúlt pár hétből

Az elmúlt napokban, hetekben annyi súlyos mix/podcast feltöltési dömping volt, hogy úgy döntöttem, egyszerűbb így egyben kirakni ezeket. Nem tudom, hogy mi történt, hogy megszállta-e az embereket a feltöltési vágy vagy egyszerűen, most több időm volt figyelni a hírfolyamot, de szinte már minden nap van valami kihagyhatatlan. 

Ha nem tudtad, hogy mit hallgass a reggeli dugóban a körúton vagy esetleg a semmi közepén álló vonaton, ne keresgélj tovább összeállítottam egy listát, melyben mindent megtalálsz ha 140-es underground zenét szeretnél hallgatni.

 

36027527_2063879737020463_4393598406749061120_n.jpg

 

 

Tovább

Pokoli hangok

IFS010

 


Személyes kedvencem az Infernal Sounds kiadó egy friss kiadvánnyal jelentkezett egy pár nappal ezelőtt. A nagyjából 5 éve indult youtube csatornából 2016-ban kiadóvá alakult formáció legújabb kiadványát a bristoli dj és producer Sepia jegyzi. Az IFS010-en Sepiára és az IFS-re jellemző sötét, mély de mégis lágy dallamok dominálnak, ez egy igazi kihagyhatatlan darab. Mindegyik trekk önmagában megállná a helyét egy egy oldalas vágaton, de a 12" lemezen négy szám kapott helyet, a tokon az igen megkapó grafika teljes méretben csodálható (full sleeve artwork). A lemezzel különböző spéci termékek is vásárolhatók pl. póló, poszter vagy textil párna a lejátszókra. 

Itt érhető el: https://infernalsounds.bigcartel.com/

 

artwork_square.jpg

 

Tovább

Friss szerzemények 2.

 

A távoli Tajpejben sínylődve is hódolok szenvedélyemnek és igyekszem nem kihagyni a legjobb vinyl megjelenéseket. Összeállítottam egy kis listát a legfrissebb szerzeményeimről, van köztük néhány ritkaság, néhány régebbi, de teljesen lejátszatlan darab és pár friss megjelenés is. 

 

selecting.jpg

 

 

Tovább